Šport > Nogomet
25 ogledov

"Boter" Mou nič o rezervah, z mafijci na fotografijah

Roma dnevnik časopis naslovnica Mourinho Scampia neapeljska mafija Barcelona Che Reševalni pas/Twitter
José Mourinho v svojem fatalističnem slogu ni razkril, če bo za nedeljski derbi z Liverpoolom uresničil svojo "grožnjo" in na zelenico poslal ekipo rezervistov. Ime trenerja Chelseaja v Italiji medtem odmeva v povezavi z umorom neapeljske mafije.

Chelseajev trener José Mourinho ni potrdil niti ovrgel možnosti, da bo za nedeljski derbi z Liverpoolom, tri dni pred povratno tekmo polfinala Lige prvakov proti Atlético Madridu, na zelenico poslal ekipo rezervistov.

Zmaga Liverpoola na Anfieldu bi praktično odločila napet boj za naslov v Premier League, kjer jih lahko poleg Chelseaja na vrhu lestvice ujame le še Manchester City. Pri sinje modrih seveda niso niti slučajno navdušeni nad Mourinhovimi načrti, čeprav njegovi Londončani tri tekme pred koncem zaostajajo le za pet točk za rdečimi.

"Moram braniti svoj klub in navijače"

Da bo "igral z otroci", je Mourinho dejal takoj po remiju brez golov na stadionu Vicente Calderón, saj naj bi si želel izkušenejšim članom moštva ponuditi nekaj prepotrebnega počitka, tako pa bi tudi pritisnil na Angleško nogometno zvezo (FA) in vodstvo lige, ki za razliko od španskih kolegov (RFEF) ni omogočila sprememb tekmovalnega urnika. Kazen bi ob morebitnem špekuliranju lahko doletela tudi Mourinha, čeprav lahko po najnovejših pravilih tekmovanja uporabi katerekoli igralce članskega moštva, sporno je le igranje večjega števila mladih nogometašev.

"Počakajte na nedeljo in v nedeljo boste vedeli, s katero ekipo bomo igrali. Najpomembnejši zame je moj klub in navijači mojega kluba. Moram braniti svoj klub in moram braniti navijače Chelseaja," je na nedeljski novinarski konferenci dejal Mourinho.

"Če nam ne pomagajo, da sledimo svojim sanjam in ciljem, je to en razlog več za nas, da skušamo misliti sami nase in le sami nase. Chelseajevi navijači mislijo, da si Chelsea zasluži več spoštovanja, kot ga je deležen. So najpomembnejši nogometni klub v tej državi v evropskih tekmovanjih. Valencia je včeraj igrala v Evropski ligi in ne more igrati v soboto, to bi morali vedeti, zato Atlético ne igra v soboto. Če bi bil katerikoli drugi nasprotnik, bi moral z njim igrati isti večer. Vsakič, ko govorim, je neka posledica. Tudi takrat, ko rečem, da je bil sodnik izjemen ... Zato se ne počutim svobodnega, ne morem povedati resnice."

Ostal bo, dokler ga bodo hoteli

Modri lahko kljub javkanju Mourinha na zelenici Anfielda zaigrajo s številnimi reprezentanti – Frank Lampard in John Obi Mikel sta suspendirana za povratno tekmo na Stamford Bridgu, Nemanja Matić in Mohamed Salah pa nimata pravice nastopa. A številni člani prve ekipe, med njimi poškodovani Petr Čech, John Terry, Eden Hazard, Ramires in Samuel Eto'o, gotovo ne bodo nastopili.

"V Liverpoolu gremo na zmago, nihče ne gre v tekmo zato, da bi izgubil. Dali bomo maksimum z igralci, s katerimi bomo igrali. Brendan Rodgers? Ima toliko zaslug, kolikor jih imajo igralci, s katerimi bomo igrali," je še dodal portugalski trener.

Mourinho Liverpool Chelsea Premier League Anglija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
"Zapustil sem Madrid, da bi prišel sem in podpisal sem za štiri leta. Chelseaju sem povedal, da jim ni potrebno skrbeti, ker ne želim oditi. Ostal bom, dokler bo klub hotel, da ostanem," je o špekulacijah o odhodu v Manchester United še pristavil Mourinho. Njegovo ime in fotografije številnih nogometašev Chelseaja so se sicer nepričakovano pojavile na sojenju mafijski združbi v Neaplju.

Fotografije z mafijci

Mourinho, Lampard, Hernán Crespo in številni drugi sedanji in nekdanji člani modrih se pojavljajo na fotografijah z znanimi mafijci Carminom Paganom, Carminom Amatom in Rito Calzonejem. Omenjeni so obtoženi, da so leta 2006 sodelovali pri umoru, a so kot dokaz na sodišču predložili omenjene fotografije, češ da so nastale v trenutku umora v hotelu Arts v Barceloni, kjer so "pozdravili" ravno Mourinha in druščino.

Odvetniki mafijcev poleg fotografij s člani Chelseaja razpolagajo tudi z letalskimi vozovnicami, vstopnicami za tekmo na Camp Nouu in hotelskimi računi. Boj za nadzor nad trgovino z drogami naj bi le v povezavi s Paganom, Amatom in Calzonejem v Neaplju terjal okrog 50 življenj. Calzone je sicer kot član navijaške skupine Napolija stari znanec policije, sodeloval naj bi tudi v nasilnih spopadih z navijači AS Rome leta 2008.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.