Šport > Nogomet
26 ogledov

Bozgo: "Palermo ni bavbav!"

Fabrizio Miccoli in soigralci se bodo v skupinskem delu Evropske lige merili s C Žurnal24 main
Zraven je bil, ko se je pisala najlepša mariborska pravljica v Ligi prvakov. Albanski napadalec Kliton Bozgo tudi po koncu kariere podrobno spremlja svoj nekdanji klub. "Navijači si zaslužijo napredovanje!" pravi.
Maribor je v prednosti. Zakaj? Za sabo ima superpokal, tri prvenstvene tekme, štiri tekme v Evropi, tako da je v tekmovalnem ritmu.
Kliton Bozgo

Žreba kvalifikacij za Evropsko ligo, ki je odločil, da se bodo nogometaši Maribora pomerili s Palermom, ni izpustil niti njihov nekdanji napadalec Kliton Bozgo. Član najslavnejše mariborske generacije iz Lige prvakov pravi, da imajo Štajerci realne možnosti za napredovanje.

"Mislim, da je Maribor proti takšnemu nasprotniku v prednosti. Zakaj? Za sabo ima superpokal, tri prvenstvene tekme, štiri tekme v Evropi, tako da je v tekmovalnem ritmu. Katerakoli ekipa – ali iz Španije ali iz Francije – ni v takšnem tekmovalnem ritmu kot Maribor," pove albanski napadalec. Obenem je izpostavil tudi predstavo proti Hibernianu: "Lahko smo videli, da Škoti niso bili pripravljeni. Imeli so samo nekaj prijateljskih tekem, tako ne moreš priti v tekmovalni ritem. Prijateljske tekme so eno, uradne tekme pa nekaj povsem drugega – tu je naboj in vse ostalo."

Mislim, da ima Maribor realne možnosti, da gre naprej. Da ne 'produžimo' preveč tega pogovora!
Kliton Bozgo

Bozgo bi kaj lahko v kratkem postal tudi mariborski "skavt". Razlog? Gledal je tekmo rojakov Dinama iz Tirane in italijanskih prvoligašev, saj se albanski klub na novo sezono pripravlja v bližini na Pohorju: "Zdaj so igrali proti Dinamu iz Tirane. To vem, ker je Dinamo zdaj tu na Pohorju. Pred tednom dni so imeli z njimi prijateljsko tekmo, zmagali so s 4:0, ampak so tri gole dali v zadnjih desetih minutah ... Mislim, da ima Maribor realne možnosti, da gre naprej. Da ne 'produžimo' preveč tega pogovora!" je za Žurnal dejal Bozgo.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Italijansko ekipo precej dobro pozna. Z Massimom Maccaronejem je igral še iz časa, ko je le-ta igral pri Parmi, gologlavega napadalca pa ob Fabriziu Miccoliju vidi kot glavni nevarnosti za gol Maribora: "V Palermu ima Slovenija tudi eno zmago ... Ne, takrat so izgubili, kajne? Mislim, da niso nikakršen bavbav. To je italijanska ekipa, dobra ekipa in mislim, da tam igra tudi Maccarone. Njega dobro poznam, saj sva skupaj igrala, ko je bil še v Parmi. On in Miccoli, če je še vedno tam, sta zelo nevarna igralca. Mislim, da se v Ljudskem vrtu Maribor nikogar ne boji. Ljudski vrt bo poln. Treba je upati v zmago na obeh tekmah! Tu ni kaj, zelo pomembno je, da moraš enega močnega nasprotnika premagati, če hočeš priti v skupinski del, je tako? Enega moraš! Ne moreš imeti lahkih nasprotnikov vse do konca ..." nadaljuje Bozgo. Pa si bo ogledal tekmo v živo pod Kalvarijo?

Od srca želim vse najboljše NK Mariboru, ker Maribor in njihovi navijači to tudi zaslužijo.
Kliton Bozgo

"Ja, seveda, seveda! Vsi navijamo za Maribor. Mislim, da zdaj cela Slovenija navija za Maribor, ker so samo oni ostali v Evropi. Upamo, da bo tam tudi prezimil. Upamo in želimo si to. Od srca želim vse najboljše NK Mariboru, ker Maribor in njihovi navijači to tudi zaslužijo!" Nam pa ostane le upanje na to, da tista noč ne bo Palermov dan ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.