Šport > Nogomet
35 ogledov

Božično veselje se je sprevrglo v žalost

uganda nesreča ladja nogometaši Youtube
V ladijski nesreči na Albertskem jezeru v Ugandi naj bi življenje izgubilo 30 ljudi.
Iz Afrike prihaja žalostna vest o lokalni nogometni ekipi Kaweibanda, ki se je skupaj z navijači odpravila na božično prijateljsko tekmo in doživela tragično nesrečo.
 
Ekipa in njeni podporniki so potovali s prenatrpano ladjo, ki se je prevrnila. Na krovu je bilo 45 ljudi, večina potnikov pa naj bi bila v času nesreče pod vplivom alkohola. Reševalci so iz vode potegnili 15 preživelih in devet trupel, 21 ljudi še vedno pogrešajo.
 
Po poročanju tujih medijev so potniki pred nesrečo prepevali, vriskali in se predajali prazničnemu vzdušju, ladja pa se je prevrnila pičlih 100 metrov od obale enega od sedmih največjih jezer v Afriki, ki meji na Demokratično republiko Kongo. Nesrečo je potrdila ugandska policija.
 
''Na ladji je potekala zabava. Potniki so plesali in nekateri so bili pod vplivom alkohola. Plovilo je bilo preobremenjeno, saj je bilo na krovu 45 ljudi, vključno z vsemi člani nogometne ekipe in lokalnimi navijači,'' je potrdil predstavnik policije in dodal: ''Voda je bila mirna, težave pa so nastale takrat, ko so se vsi zbrali na eni strani ladje. Prevrnila se je in umrlo je 30 ljudi.''
 
Ponesrečencem so na pomoč priskočili lokalni ribiči. Enemu od srečnežev je uspelo priplavati do obale, ostale preživele so potegnili iz vode. Med žrvtvami je tudi 18-letnica, ki je za seboj pustila petmesečnega otroka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.