Šport > Nogomet
107 ogledov

Brazilski nogometni virtuozi združili moči

roberto falcao Epa Pobudnik akcije Roberto Falcao.
Legendarni brazilski nogometaši so v samo nekaj dneh zbrali pol milijona dolarjev.

Člani brazilske nogometne reprezentance, ki so nastopili na svetovnem prvenstvu v Španiji 1982, so znova strnili svoje vrste in svoje rojake pozvali, da z denarnimi sredstvi pomagajo najbolj revnim v boju proti pandemiji novega koronavirusa. V nekaj dneh so zbrali blizu 500.000 dolarjev.

Pobudnik akcije je bil Roberto Falcao, nekdanjemu prostemu obrambnemu igralcu italijanske Rome pa se je pridružilo vseh 19 še živečih članov razvpitega brazilskega nogometnega rodu.

Za mnoge ljubitelje športa so Zico, Eder, Falcao, Junior, Serginho, pokojni Socrates in drugi člani kazali najbolj spektakularne in všečne predstave v zgodovini nogometa, kljub temu pa niso zmagali na svetovnem prvenstvu na Pirenejskem polotoku.

V drugem delu mundiala so jim polfinalni nastop onemogočili Italijani, predvsem trikratni strelec Paolo Rossi za zmago s 3:2. Azzurri so pod vodstvom selektorja Enza Bearzota kasneje osvojili naslov svetovnih prvakov.

"Brazilska reprezentanca iz 1982 je bila znana po svoji kreativnosti, enotnosti in delovni etiki. Zdaj smo ponovno stopili v boj za Brazilijo," so v videosporočilu dejali člani tega brazilskega nogometnega rodu.

Od 22 članov brazilske reprezentance v Španiji 1982 sta poleg Socratesa umrla tudi vratar Waldir in igralec sredine igrišča Batista.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.