Šport > Nogomet
117 ogledov

Brazilski stroj melje naprej

neymat Epa
Petkratni svetovni prvaki s 100-odstotnim izkupičkom kraljujejo na vrhu razpredelnice.

Nogometaši Brazilije so v petem krogu kvalifikacij za SP 2022 v Porto Alegreju premagali Ekvador z 2:0 (0:0) in dosegli še peto zmago, s katero so se utrdili na vrhu razpredelnice. Za štiri točke zaostaja Argentina, Ekvador na tretjem mestu zdaj že za šest.

Na stadionu Beira-Rio je za petkratne svetovne prvake zadel napadalec Evertona Richarlison v 65. minuti, končni izid pa je v sodnikovem podaljšku dosegel zvezdnik Neymar, ki pa je šele v drugem poskusu zadel z bele točke. Mrežo Ekvadorja je zatresel tudi napadalec Flamenga Gabriel "Gabigol" Barbosa, a so sodniki gol zaradi prepovedanega položaja razveljavili.

 | Avtor: Epa Epa
V torek selecao v okviru kvalifikacij za SP čaka gostovanje v Asuncionu v Paragvaju. Bržkone pa bo ne glede na razplet zelo burno po tekmi. Brazilija je letos prevzela južnoameriško nogometno prvenstvo, potem ko sta ga odpovedala sogostitelja Argentina in Kolumbija. Po prvotnih kritikah je tematika utihnila, trener Tite in nekateri nogometaši pa so napovedali, da bodo o tem spregovorili po kvalifikacijski tekmi v Paragvaju.

Kot je poročal časnik Folha de Sao Paulo, ki se sklicuje na socialna omrežja in nekatere druge medije, se je v reprezentanci vnela razprava o udeležbi na domačem tekmovanju. Prav ta razprava pa naj bi ekipo tudi močno poenotila.

Namigi so različni. Časnik omenja, da bo moral svoje mesto morda zapustiti predsednik brazilske zveze Rogerio Caboclo, po drugi strani pa nakazuje tudi možnost, da se bo po zaostritvi odnosov med reprezentanco in vodstvom zveze poslovil selektor Tite. Zaenkrat so vsi še zaviti v molk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.