Šport > Nogomet
16 ogledov

Brečko: Najraje desno zadaj, lahko kjerkoli

Pri Severnih Ircih ni vse tako, kot mora biti. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Mišo Brečko se po prestani kazni spet vrača v prvo enajsterico slovenske nogometne reprezentance. Matjaž Kek ga bo kot kaže postavil v zvezno vrsto.
 
 

Že v Mariboru se je tekma lomila v zadnjih minutah, tokrat nas čaka še težje delo.

Mišo Brečko

 
Mišo Brečko je proti Češki odslužil kazen zaradi rumenih kartonov in bo v sredo zvečer proti Severni Irski na voljo Matjažu Keku. Selektor je že potrdil, da bo Trboveljčan v igri od prve minute. Lahko zaigra na mestu desnega in levega branilca, pa tudi na desni strani zvezne vrste, kjer bo skoraj zagotovo nadomestil tokrat odsotnega  Mirnesa Šišića.

"Ve se, kaj igram v klubu in gotovo sem zadnje čase največ tekem igral desno zadaj. Bom pa skušal najbolje odigrati katerokoli vlogo, ki mi jo bo namenil selektor. Igral sem tudi na ostalih omenjenih mestih. S privajanjem ne bi bilo težav," zagotavlja branilec Kölna, ki je že željan igre. Več kot teden dni je namreč že na reprezentančnih pripravah. "Kartoni so pač kartoni, to je nogomet. V tej sezoni sem odigral že veliko tekem, tako da tudi počitek ni bil slab. Na tribuni je težko sedeti, saj si želiš pomagati, a ne gre drugače."

Severni Irci niso več neznanka. "Smo jih gledali in z njimi igrali doma. Že v Mariboru se je tekma lomila v zadnjih minutah, tokrat nas čaka še težje delo," pravi Brečko in doda: "Gre za agresivno ekipo. Morali bomo biti povsem osredotočeni na svojo nalogo. Želim si zmage." Slovenija se je v zadnjem času spopadala s precejšnjimi težavami glede sestave ekipe. Tudi tokrat selektor nima na voljo vseh najboljših, a se Brečko s tem ne obremenjuje. "Imamo skupino igralcev in vsakega je možno nadomestiti. Konkurenca je vedno dobrodošla. Tisti, ki so tu, bodo dali vse od sebe," zaključi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.