Šport > Nogomet
12 ogledov

Brečko: "To je katastrofa"

Žurnal24 main
Slovenski nogometni reprezentant Mišo Brečko je v soboto s Kölnom pred domačimi navijači doživel enega najtežjih porazov. S 4:0 so izgubili večni derbi proti Borussii Mönchengladbach.

Mišo Brečko je igral do 76. minute, poraz pa označil kot katastrofo. Trenerja in nogometaše Kölna so po nedeljskem treningu obkrožili besni navijači. Brečko, ki smo ga po telefonu ujeli ravno na poti v Sloveniji, kjer se bo pridružil zboru reprezentance, se je izognil gnevu sicer zvestih navijačev.

Na nedeljskem treningu se je zgodil incident, ko so besni navijači obkolili trenerja in navijače. Kaj se je zgodilo?
Sem na poti v Slovenijo. O tem, da so navijači obkolili trenerja in nogometaše sem le slišal, ne vem pa podrobnosti.

V soboto ste doživeli enega od najbolj bolečih porazov. Kakšen je vaš komentar na poraz?
Prvi polčas smo odigralo dobro. Po prvih 45 minutah je bilo 0:0, imeli smo nekaj zrelih priložnosti, da bi dosegli gol. Po prvem zadetku je naša igra razpadla. Vsak strel nasprotnika je končal v naši mreži. Na koncu je bil izid katastrofalen.

Po odhodu trenerja Solda in hat-tricku Novakovića je posijal žarek upanja, po zadnjih porazih pa se zdi, da je kriza vendarle zelo globoka. Kako iz nje?
Treba je začeti zbirati točke. Treba bo biti bolj borben in bolj zagnan na treningih. Na zadnji tekmi se je vse zarotilo proti nam. To je bilo grozno, še posebej ker je šlo za derbi, ki v Kölnu pomeni največ.

Kje vi osebno vidite težavo Kölna?
Težko komentiram. V tem trenutku se zdi, da se je vse zarotilo proti nam. Le dobre igre in točke nas lahko izvlečejo iz težav. Veliko govorjenja ne bo pomagalo.

Navijači naj bi zahtevali konstruktiven pogovor s trenerjem. Ali to pomeni, da vam kljub zadnjemu mestu na lestvici še zaupajo in vam stojijo ob strani?
Zagotovo. To se pozna tudi po obisku naših tekem. Stadion je vseskozi poln. Po zmagi v pokalu in prvenstvu je bilo videti, da se nam je odprlo, da so pred nami boljši časi. Ta poraz nas je spet vrgel dva koraka nazaj.

Govori se tudi o velikih spremembah v klubu ...
O tem ne vem nič. Pred sezono smo napovedovali sredino lestvice, vsekakor se nismo videli povsem na dnu. Na meni je, da dobro igram, kaj se bo zgodilo, pa ni na meni, da presojam.

Vseeno ste eden od stebrov Kölna. Ste zadovoljni s svojimi predstavami letos?

Nekaj dobrih tekem sem odigral, glede na stanje na lestvici pa ne morem biti zadovoljen. Je še veliko prostora za napredek.

Menite, da je v spomladanskem delu sezone vaše mesto in mesto Novakovića med prvih enajst ogroženo?
V tujini sem že sedem let. Dokler igraš dobro si v trenerjevem načrtu, v nasprotnem te zamenjajo. Konkurenca je močna, vendar pa se z njo ne obremenjujem. Sam se trudim po najboljših močeh. Mislim, da moramo prav vsi v klubu igrati boljše.

Ali razmišljate o odhodu iz kluba v zimskem prestopnem roku?

Trenutno so moje misli osredotočene na Köln. Smo v težki situaciji, ne razmišljam o ničemer drugem.

Pred vami je reprezentančna tekma z Gruzijo. Kljub temu, da je pripravljalna, je selektor dejal, da ni več prostora za eksperimente. Štejejo le zmage. Se strinjate?
Če me bo Kek poslal v igro, bom dal vse od sebe. Lepo je, da eno tekmo spet igramo na obali, kar bo še dodatni motiv, da zadovoljimo navijače. Zmaga je nujna tudi proti Gruziji. Dali bomo vse od sebe!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.