Šport > Nogomet
36 ogledov

Brexit bo Realu povzročil glavobole

gareth bale EPA
Odločitev Velike Britanije, da bo po 43 letih začela s postopkom za izstop iz Evropske unije, bo imela negativne posledice na sestavo ekip v španski La Ligi.

Državljani Velike Britanije so na referendumu odločili, da se država po več kot štirih desetletjih poslavlja od Evropske unije.

Brexit pa ne ogroža le prihodnosti zveze držav stare celine, temveč bodo popotresni sunki prisotni tudi v nogometnem svetu. Poročali smo, da bo imel izstop Velike Britanije velik vpliv na dogajanje v angleški Premier League, posledice pa bodo čutile tudi nekatere druge največje nogometne lige na svetu, kot na primer španska La Liga.

Med ekipami, ki bi jim Brexit lahko povzročal največ preglavic, je tudi Real Madrid. Velika Britanija se po zgodovinskem referendumu poslavlja od EU, kar pomeni, da bo Valižan Gareth Bale postal eden od nogometašev madridskega Reala, ki ne prihajajo iz Evropske unije.

Real, Manchester City, Gareth Bale | Avtor: EPA EPA
Kvota neevropskih nogometašev v klubih elitne španske lige je omejena na tri igralce. V primeru madridskega Reala so to James Rodriguez, Danilo in Casemiro.

Kraljevi klub in Bale naj bi v bližnji prihodnosti podaljšala pogodbo, katero imata sklenjeno do leta 2019. Valižanu se obeta povišica, s katero bi se po višini plače približal Cristianu Ronaldu, z novo pogodbo pa naj bi na Santiago Bernabéuu ostal do leta 2023. Podpis dogovora je zaradi nejasne prihodnosti Evropske unije zdaj pod vprašajem.

Proces odcepitve naj bi trajal približno dve leti, pogajanja z Brusljem pa še kakšno leto več. V tem času se bodo na novonastale razmere prilagodile tudi največje nogometne lige.

Bale se je Real Madridu pridružil leta 2013 za rekordnih 100 milijonov evrov. Trenutno se mudi na evropskem prvenstvu v Franciji, kjer je bil s tremi goli najboljši strelec skupinskega dela. Wales se bo v osmini finala pomeril s Severno Irsko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.