Šport > Nogomet
20 ogledov

Brez Cristiana: "Ne bomo spreminjali sistema"

Real Madrid Barcelona Liga BBVA El Clasico Španija liga prvenstvo Ancelotti EPA
Carlo Ancelotti še ni potrdil, da bo Cristiano Ronaldo izpustil pokalni finale proti Barceloni, a je dejal, da ne bo tvegal Portugalčevega zdravja.

Trener Madridčanov Carlo Ancelotti je v pogovoru za El Mundo zatrdil, da Real Madrid ni odvisen le od enega nogometaša in da so to preostali nogometaši že večkrat dokazali. Dva dneva pred finalom Cope del Rey proti Barceloni je Italijan še enkrat povedal, da pričakuje tesno tekmo.

"Mislim, da bo tekma zelo izenačena in napeta. Poskušali bomo prevzeti pobudo. To bo ključno, a proti Barçi to ni lahko, saj svojo igro bazira na nadzoru tekme skozi posest žoge," je pričakovanja na kratko strnil Ancelotti.

Brez tveganja s CR7

Cristiano Ronaldo je nazadnje igral pred dvema tednoma, zaradi poškodbe je izpustil dve prvenstveni tekmi in eno v Ligi prvakov. "Napreduje vsak dan (pri zdravljenju poškodbe, op. a.), zato ga ne bom odpisal za sredino tekmo, a gotovo z njim ne bomo ničesar tvegali. Če ga ne bo, zaradi njega ne bomo spreminjali sistema. Preostali igralci se počutijo ugodno, so mirni in samozavestni. Imajo vero," je glede prvega strelca kluba povedal nekdanji trener Juventusa, Milana, Chelseaja in Paris Saint-Germaina, ki je izgubil oba letošnja prvenstvena obračuna proti Kataloncem (1:2 v gosteh in 3:4 doma).

Igralci prepričani vase

"Cristiana bomo vedno pogrešali, kadar ga ne bo, a igralci ne bodo rekli: 'O moj bog, kaj bomo brez njega?' So prepričani vase in hočejo dokazati, da lahko lovoriko dosežejo brez njega. Vsi imajo fantastično priložnost, da bodo v središču pozornosti," Ancelotti iz (skoraj zanesljivega) izostanka Cristiana ni želel delati drame.

"Carletto" je na koncu izpostavil tudi željo po maščevanju. "Zadnji prvenstveni Clásico bi lahko dobili, zdaj imamo priložnost, da se maščujemo," je sklenil nekdanji odlični vezist italijanske reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.