Šport > Nogomet
14 ogledov

Brez dogovora s skrivnostnimi Italijani

Mura Olimpija Maruško Saša Despot
Muraši še vedno niso sklenili dogovora s skrivnostnim italijanskim investitorjem (šlo naj bi za podjetje Geofocus Solutions). Glavna težava je pomanjkljiva infrastruktura.

Vodstvo nogometnega prvoligaša iz Murske Sobote Mura 05 je po današnji novinarski konferenci sporočilo, da bo klub zaenkrat (še) moral shajati brez sredstev, ki jih je želel v delovanje soboškega kluba vložiti italijanski investitor. Po nekaterih podatkih naj bi šlo za podjetje Geofocus Solutions in skupino poslovnežev s sedežem v Londonu.

Investitorji, dejavni naj bi bili na področju metalurgije, so po sestanku z županom Mestne občine Murska Sobota Antonom Štihcem, preložili vstop v klub. Glavna težava je pomanjkljiva infrastruktura (razsvetljava igrišča), zaradi katere klub ne more pridobiti tekmovalne licence, ki bi omogočala igranje klubu v prvi ligi tudi v prihodnji sezoni.

Zadeve so za vlagatelje preveč nejasne in nedorečene, "škripa" pa zlasti v odnosih med Muro 05 in Mestno občino Murska Sobota. Obe strani še upata na ugoden razplet in pozitivno vlogo mestnih oblastnikov, dokončna odločitev pa naj bi bila znana 2. februarja. Posledično zaradi omenjenih dogodkov na novinarski konferenci ni bilo veliko govora o višjih ciljih in ambicijah ali o morebitnih okrepitvah kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.