Šport > Nogomet
19 ogledov

"Brez EP slovo od reprezentance"

Milivoje Novaković, ki bo ta mesec dopolnil 32 let, razmišlja o reprezentančnem Žurnal24 main
Köln, ki je v zadnjem času v odlični formi, in Milivoja Novakovića čaka v 34., zadnjem kolu Bundeslige tekma s Schalkejem. Slovenski golgeter pa je napovedal umik iz reprezentance.

Nemški nogometni klub Borussia iz Dortmunda je zaprosil svoje navijače, naj v soboto po končani tekmi zadnjega kroga Bundeslige proti Frankfurtu ne vdirajo na igrišče. Borussia je že dva kroga pred koncem postala nemški prvak, lovoriko pa bodo nogometašem predali prav po sobotni tekmi. "Letos smo doživeli veliko izjemnih stvari. Želim, da nam navijači teh trenutkov ne uničijo z vdorom na igrišče," je pred tekmo zaprosil trener Jürgen Klopp. (STA)

"Igranje na evropskem prvenstvu v Ukrajini in na Poljskem bi uresničilo moje sanje. Če se nam ne bo uspelo uvrstiti tja, bom sklenil reprezentančno kariero, sem se odločil," je za Express dejal Kölnov in slovenski golgeter Milivoje Novaković, skupaj s Theofanisom Gekasom tretji strelec lige, oba sta zabila po spoštljivih 16 golov. Potrdil je, da se v prihodnje ne bi branil trenerske vloge in da bo v prihodnji sezoni nastopal za kozličke: "Navijači si zaslužijo več kot le boj za obstanek."

Novaković je kar svojih 15 letošnjih bundesligaških golov dosegel na domačem travniku, kjer je Köln dobil osem od zadnjih devetih srečanj. V soboto gosti največjo osvežitev Lige prvakov, polfinalista Schalke, ki pa na nemških igriščih kaže zelo borne predstave, takšen pa je tudi položaj na lestvici. Moštvo Joela Matipa je le 14., z enakim številom točk (33) kot Köln. Pomenljiv je podatek, da so nogometaši Schalkeja zadnjo žogo, ki je v mreži končala po strelu zunaj kazenskega prostora, tja poslali pred več kot letom dni. Omenjeni gol je dosegel Ivan Rakitić, ki zdaj navdušuje v majici Seville, in sicer aprila 2010.

Bundesliga, 34., zadnje kolo:

15:30:
 Kaiserslautern – Werder Bremen            
 Köln – Schalke 04                
 Bayern – VfB Stuttgart             
 Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt       
 Mainz – FC St. Pauli               
 Hamburg SV – Borussia (M)
 Hanover 96 – Nürnberg                 
 Hoffenheim – VfL Wolfsburg             
 Freiburg – Bayer Leverkusen    

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.