Šport > Nogomet
22 ogledov

Brez maščevanja: City spet boljši!

Takole se je Tévez veselil prvega zadetka v Manchestru. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Po prekinitvi 35-letne pokalne suše je Manchester City v sedmih nebesih. Torkov večer je bil spet vesel: City je še drugič v nekaj dneh premagal Stoke in na lestvici prehitel Arsenal (3:0).

To seveda pomeni, da je Manchester City kolo pred koncem angleške Premier League zadnji avtomatični potnik v naslednjo sezono Lige prvakov, medtem ko bi moral Arsenal, če bi se sezona končala že nocoj, v kvalifikacije. Revanša finala pokala FA, kjer je pred dnevi z golom Yaye Touréja zasluženo slavil City, je bila tokrat še enkrat bolj enostranska, saj Stoke spet ni bil dorasel tekmec sinjemodrim.

Argentinec Cárlos Tévez, čigar prihodnost na stadionu Eastlands je še naprej nejasna, je zabil dva fantastična zadetka, s katerima je City tekmo pred koncem prvenstva prevzel tretje mesto, točko pred Arsenalom. Tévez je za 1:0 z izjemno finto iz igre vrgel dva branilca gostov in neubranljivo zabil mimo Thomasa Sorensna, za 3:0 pa je po zadetku Joleona Lescotta zabil z izjemnim prostim strelom s kakšnih 30 metrov. Nekaj minut pred koncem je igrišče zapustil ob aplavzu navdušene množice - je bil to "adiós"?

Za prvo ligo Reading in Swansea
Vse je kazalo na to, da se bosta na Wembleyju na odločilni tekmi za vstop v Premier League pomerila nepobolšljiva velška nasprotnika Cardiff City in Swansea, toda prek polfinalne tekme je z zmago nad Nottingham Forestom uspelo priti le slednjim (3:1). Labodi se bodo v finalu tako pomerili z Readingom, ki je pri Cardiffu z dvema goloma Shana Longa visoko slavil in organizatorjem finalnega obračuna prihranil nekaj skrbi (3:0).

Lestvica:
1. Man. United 77* točk

2. Chelsea 71
3. Man. City 68
4. Arsenal 67
5. Tottenham 59
6. Liverpool 58
...
15. Blackburn 40
16. Wolverhampton 40
17. Birmingham 39   
18. Blackpool 39
19. Wigan 39
20. West Ham
** 33
* - prvak
** - izpadel

Angleška liga, prestavljena tekma 37. kola:

Manchester City : Stoke City 3:0 (2:0)
Tévez (14, 65), Lescott (53)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.