Šport > Nogomet
14 ogledov

Brez Messija in Ronalda bi Real že slavil

Lionel Messi Reuters
Po izračunu španske Marce bi imel madridski Real danes že 12 točk prednosti pred Barcelono, če bi obe moštvi nastopali brez svojih največjih zvezdnikov, Cristiana Ronalda in Lionela Messija.

Koliko točk bi ločilo Real Madrid in Barcelono, če bi v letošnji sezoni nastopala brez svojih najboljših igralcev in strelcev, Cristiana Ronalda in Lionela Messija? Po izračunu španske Marce bi imeli galaktiki na vrhu lestvice kar 12 točk prednosti in bi že bili na pragu naslova.

V madridskem časniku so preprosto odšteli vse prvenstvene zadetke, ki sta jih v letošnji sezoni zabila Portugalec (24) in Argentinec (23). Kot se je izkazalo, je Ronaldov vpliv na rezultate Reala veliko manjši kot pa Messijev na rezultate Barcelone.

Ekipa Joséja Mourinha bi brez zadetkov Ronalda ostala le brez zmage proti Valencii v 13. kolu. Omenjeni obračun se je končal z zmago Madričanov 3:2 (en zadetek je zabil tudi CR7), kar pomeni, da bi imel Real danes, če Ronaldo ne bi igral, namesto 55 točk na računu dve manj.

Na drugi strani pa bi Barcelona brez pomoči Messijevih zadetkov namesto treh točk prišla le do ene na srečanjih proti Real Sociedadu, Malagi, Betisu. Proti Athletic Bilbau pa bi celo izgubila. Barcelona bi imela v tem primeru le 41 točk, kar pomeni 12 manj od velikih rivalov iz španske prestolnice.

Čeprav omenjena analiza ne pomeni veliko, pa nam lepo pokaže, kako veliko je pri Barceloni odvisno od Lionela Messija. Katalonski navijači si verjetno res ne želijo, da se čudežni Argentinec poškoduje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.