Šport > Nogomet
13 ogledov

Brez navijačev ni Maribora

Zlatko Zahovič (levo) in Darko Milanič sta bila s predstavo Maribora proti Witu
1/14
Žurnal24 main
Nogometaši Maribora so preskočili prvo oviro na poti do evropske nogometne elite. Wit je na povratni tekmi pokazal zobe, a vijoličasti so si na krilih navijačev priigrali vozovnico za Švico.
 
 

Zdaj, ko je prvi in hkrati največji cilj dosežen, bo zagotovo lažje. Nikakor pa se mi ne želimo ustaviti tukaj.

Zlatko Zahovič

 
Privrženci osemkratnih državnih prvakov si po dvajsetih minutah za slovenske razmere atomskega nogometa Maribora niso mogli predstavljati, da bodo do konca tekme kljub vsemu trepetali za uspeh svojih ljubljencev. Zadetka Davida Bunderle in predvsem pravi topovski udarec iz voleja Marcosa Tavaresa sta šest tisočglavo množico pahnila v ekstazo, nato pa so niti igre prevzeli gruzijski prvaki. Zadetek ob koncu prvega polčasa je bil pika na i podjetnejši igri Wita , v času katere sta za vijoličaste nevarno poskusila Rene Mihelič in Tavares. Gruzijci so pritisnili ponovno na začetku drugega polčasa, a vse upe za morebitno presenečenje je v 85. minuti po strelu Tavaresa razblinil ta večer izvrstni Mihelič. "Za nami je težka tekma, a na koncu nam je uspelo slaviti in se uvrstiti v nadaljevanje kvalifikacij za Ligo prvakov. Wit je zelo kvalitetna ekipa, zelo močna, čvrsta, a danes smo si mi to zmago zaslužili," je po srečanju povedal Mihelič, ki je sodeloval pri vseh treh zadetkih svojega moštva in bil eden izmed najboljših posameznikov na srečanju.

Navijači so se kljub počitnicam in vročim poletnim dnevom zbrali v lepem številu. © Mediaspeed/Borut Cvetko

 
Izvrstna igra Wita iz Tbilisija je morda presenetila širšo slovensko nogometno javnost, ne pa tudi strokovnega štaba vijoličastih. "Vedno smo poudarjali, da je Wit dobra ekipa z odličnimi posamezniki. So moštvo, ki igra skupaj že tri sezone in imajo več evropskih izkušenj kot naša ekipa. A prednost domačega terena je pred takšno publiko velik privilegij," je dejal športni direktor aktualnih slovenskih prvakov Zlatko Zahovič . Z njegovo izjavo se je strinjal tudi trener Darko Milanič in poudaril, da je na dobro igro Gruzijcev vplivala tudi izvrstna travnata podlaga v Ljudskem vrtu : "Igrali smo proti izredno kvalitetnemu nasprotniku, vendar smo v prvem delu prvega polčasa igrali zelo dobro in dosegli tudi dva zadetka. Vsi bi si želeli, da bi vse srečanje igrali tako kot na začetku, a če bi temu bilo tako, bi verjetno bili že na kakšnem drugem položaju. Nasprotnika smo videli v veliko boljši izvedbi kot na prvem srečanju v Tbilisiju. Igrišče tukaj je neprimerno boljše kot v Gruziji, tako da jim je omogočalo boljšo igro."

 
 

Za nami je težka tekma, a na koncu nam je uspelo slaviti in se uvrstiti v nadaljevanje kvalifikacij za Ligo prvakov.

Rene Mihelič

 
Če je bilo pred srečanjem v taboru Maribora strogo prepovedano razmišljati o nasprotniku v tretjem kolu kvalifikacij za Ligo prvakov Zürichu , je sedaj pogled proti prihodnosti dovoljen. Švicarski prvak bo nesporni favorit, a vijoličasti ne nameravajo vnaprej položiti orožja. "Vsi si želimo igrati v Evropi in vemo, kako zelo si navijači želijo evropskih tekem, a najprej nas čaka NK Rudar. V soboto si bomo ogledali igro Züricha. Na srečo smo si lani vsi skupaj ogledali njihovo tekmo v pokalu UEFA. Vemo, da so na terenu zelo dobro organizirani, kar je značilno za švicarski nogomet. Letos so se tudi okrepili, a najprej se bomo pripravili za Rudar, šele kasneje na njih," sezono korak za korakom jemlje Milanič, njegov kolega iz časov zlate generacije slovenske ngoometne reprezentance Zahovič pa dodaja: "Zdaj, ko je prvi in hkrati največji cilj dosežen, bo zagotovo lažje. Nikakor pa se mi ne želimo ustaviti tukaj. Dobili smo nasprotnika iz evropske smetane. Moramo vedeti, da je Zürich prišel v to kolo kot eno izmed treh moštev, ki niso igrala tekem, tako da so favoriti. A takšen Maribor, pred takšnimi navijači bo težko premagati. Zavedamo se vseh težav, a če so težave hkrati pomeni, da smo zelo visoko, to pa je plod dobrega dela."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.