Šport > Nogomet
11 ogledov

Brez nogometa lahko, brez pijače ne

ferguson_action_main Žurnal24 main
George Best je dejal, da je bilo 20 minut brez kozarca najtežjih 20 minut v njegovem življenju. Legendaren Gazza je izgubil razum, tudi Alex Ferguson ne beži od alkohola.
 

Preberite še

Gazza: Norec brez primere
Video: Najbolj znamenite nogometne geste

"Spominjam se leta 1969, ko sem se odločil, da bom prenehal s pitjem alkohola. To so bile najgroznejše minute v mojem življenju," je že legendarna izjava danes pokojnega Georgea Besta . Iz njegovega repertoarja je znana tudi tista: "Večino denarja sem porabil za ženske in alkohol. Ostalo sem zapravil." Nekdanji zvezdnik Manchester Uniteda ni nikoli skrival svoje odvisnosti od alkohola. Prav ta mu je vzela življenje, a če bi se rodil še enkrat, bi živel enako, je še dodal Best, ki je umrl novembra 2005.

Vse, kar sem ustvaril v življenju, so mi vzele ženske in alkohol. George Best, ki je umrl leta 2005, bi kljub vsem tegobam še enkrat storil enako. © EPA

 
Severnoirski nogometaš je bitko z alkoholom izgubil, vse globlje pa iz dneva v dan tone še en legendaren Britanec. Za Paula Gascoigna je nekaj litrov vina in ena do dve steklenici žgane pijače na dan nekaj povsem običajnega. Zato se je nedavno tudi znašel na zdravljenju, kjer se v trenutkih slabosti pogovarja celo s plišastimi igračkami. A to sta le dva primera. Z nekdanjimi in sedanjimi odvisniki bi lahko brez težav sestavili vrhunsko nogometno ekipo s trenerjem na mestu. Samo v Angliji bi lahko našli precej strokovnjakov z "alkoholnimi priporočili", a eno ime je pred vsemi. Sir Alex Ferguson dobrega viskija nikoli ne odklanja in ga lahko zvrne tudi več kot liter na dan. Na srečo ga alkohol še ni pogubil, mnoge druge, skupaj z drogami, je odpeljal v prepad.

Se še spomnite Robbieja Fowlerja ? Angleški mediji so nekoč zapisali, da je nor na kokain. Nekdanji član Liverpoola jim je odgovoril na najneumnejši način. Dosegel je gol, pokleknil pred golovo črto in simuliral "snifanje". Tony Adams , nekdanji nogometaš Arsenala in trener Portsmoutha je v nekem trenutku spoznal, da ga lahko alkohol ubije. Zato je ustanovil svojo kliniko in se na njej nekaj časa tudi zdravil. Vratar Mark Bosnich je veljal za izjemen talent, toda kokain ga je stal kariere. Dolgo časa se je izogibal kontrolam, ko so ga vendarle ujeli, je sledil zares žalosten konec. Žal, tudi to je profesionalni nogomet.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.