Šport > Nogomet
15 ogledov

Brez standardne trojice na Finsko

Sport 05.02.2013 Srecko Katanec, odprt trening slovenske nogometne reprezentance Saša Despot
Slovenska nogometna reprezentanca pričenja priprave na naslednji kvalifikacijski tekmi, ko varovance selektorja Srečka Katanca čakata reprezentanci Albanije in Cipra. Pred tem bodo Slovenci gostovali še v finskem Turkuju.

Selektor Katanec bo na sever Evrope odpeljal 19 nogometašev, brez vpoklica so tokrat ostali Boštjan Cesar, Milivoje Novaković in Zlatan Ljubijankić. V Izbrano vrsto se vrača Josip Iličić, novinec na reprezentančnem seznamu pa je Željko Filipović.

Kapetan Cesar bo namreč zaradi četrtega rumenega kartona v kvalifikacijah, ki ga je prejel v dvoboju z Islandijo v Reykjaviku, že drugič v tem ciklusu izpustil tekmo z Albanci. Zaradi tega selektor branilca italijanskega Chieva ni uvrstil na seznam za pripravljalno tekmo na Finskem, v Turku pa zaradi posebnosti pripravljalnega obdobja in kratkega reprezentančnega zbora ne bodo potovali še nekateri, sicer standardni člani reprezentance. Tako bosta na Japonskem ostala tudi Novaković in Ljubijankić.

Potem, ko je manjkal na Islandiji, se v reprezentanco vrača tudi Josip Iličič, ki je prestopil v Fiorentino, svoje klubske statuse pa je s prestopi v nove sredine uredilo še nekaj reprezentantov. Bojan Jokić je odšel v španski Villarreal, Branko Ilić bo po novem nastopal v izraelskem Hapoelu iz Tel Aviva, Jasmin Kurtić je postal član novega italijanskega prvoligaša Sassuola, Vid Belec pa se je kot posojeni igralec Interja preselil v portugalski Olhanense

Seznam igralcev:

  • vratarji: Samir Handanovič (Inter, Italija), Jasmin Handanovič (Maribor), Vid Belec (Olhanense, Portugalska)
  • obrambni igralci: Siniša Anđelkovič (Palermo, Italija), Mišo Brečko (Köln, Nemčija), Branko Ilič (Hapoel Tel Aviv, Izrael), Bojan Jokič (Villareal, Španija), Dejan Kelhar (Qabala, Azerbajdžan), Dominic Maroh (Köln, Nemčija), Andraž Struna (Cracovia, Poljska)
  • zvezni igralci: Valter Birsa (Genoa, Italija), Željko Filipovič (Maribor), Josip Iličič (Fiorentina, Italija), Kevin Kampl (Red Bul Salzburg, Avstrija), Andraž Kirm (Groeningen, Nizozemska), Rene Krhin (Bologna, Italija), Jasmin Kurtič (Sassuolo, Italija)
  • napadalca: Zlatko Dedič (Dynamo Dresden, Nemčija), Tim Matavž (PSV Eindhoven, Nizozemska).
Komentarjev 1
  • stooo 15:46 01.avgust 2013.

    Vaš komentar smo izbrisali zaradi kršenja kodeksa komentiranja. Uredništvo Žurnala24.