Šport > Nogomet
25 ogledov

Brez strahu proti Sloveniji in Angliji

Bocanegra je prepričan, da lahko premagajo tudi ekipe, kot je Španija. (Foto: EP Žurnal24 main
"Menimo, da smo dobili pošteno skupino," o Angliji, Sloveniji in Alžiriji meni kapetan ZDA Carlos Bocanegra, a poudarja, da se nikogar ne bojijo in lahko premagajo vsakogar.

Kapetan nogometne reprezentance ZDA Carlos Bocanegra je prepričan, da bodo slovenski tekmeci na svetovnem prvenstvu v nogometu v Južni Afriki igrali brez strahu, ker jih je selektor Bob Bradley napolnil s samozavestjo. Bocanegra je gotov, da Američani lahko napredujejo iz skupine in povzročijo težave katerikoli favorizirani ekipi. Ameriški kapetan se pri tem opira na igre, ki so jih prikazali na lanskem Pokalu konfederacij, kjer so premagali evropske prvake Špance in afriške prvake Egipčane. Po tesnem obračunu so izgubili le z Brazilijo. To je za Bocanegro dokaz, da se napadalni nogomet, ki ga goji Bradley, splača.

Menimo, da smo dobili pošteno skupino.
Carlos Bocanegra
"Ko pride do izločilnih tekem, se igra ena sama tekma in kdo ve, kaj se lahko zgodi. Vedno damo primer, da smo premagali Španijo na Pokalu konfederacij. Pred tem smo premagali afriške prvake Egipčane s 3:0. Na naš dan se počutimo, kot da lahko premagamo vsakogar," je rekel Bocanegra. V Južni Afriki se bo v skupini C ameriška reprezentanca pomerila z Anglijo, Alžirijo in Slovenijo. "Menimo, da smo dobili pošteno skupino. Čutimo, da imamo dobro ekipo, in v zadnjih štirih letih smo dobili veliko samozavesti in izkušenj," je še povedal ameriški kapetan, sicer nogometaš francoskega Rennesa.

Carlos Bocanegra se zaveda tudi tega, da si lahko z dobrimi igrami na SP prisluži prestop nazaj v Anglijo, kjer je že igral za Fulham. "Očitno je, da če dobro igraš, lahko dobiš priložnost za prestop. Če se kaj pojavi, ne bi nikoli rekel ne. Ampak pravzaprav sem v Franciji precej zadovoljen. Uživam v tukajšnjem slogu, uživam v življenju ob igrišču. Toda vseeno je premier liga smetana, ne?" je dejal. Sedanji ameriški kapetan je bil v reprezentanci že pred štirimi leti v Nemčiji, kjer pa je njegova ekipa s 3:0 izgubila proti Češki, z 2:1 proti Gani in z 1:1 remizirala s kasnejšimi svetovnimi prvaki Italijani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.