Šport > Nogomet
20 ogledov

Brez ultimatov in slačenja igralcev

Viole NK Maribor Olimpija Ljubljana večni derbi Pokal Slovenije Hervis Ljudski v Nino Verdnik
Zvesti navijači mariborskega kluba so po porazu proti Rudarju niso odzvali z ultimatom ali zahtevami po dresih nogometašev, ampak so obljubili večno zvestobo svojemu ''svetemu klubu''.

Maribor se je po porazu proti Velenju znašel v nezavidljivem položaju, saj bo moral za osvojitev državne lovorike na zadnjih dveh tekmah nadoknaditi tri točke zaostanka za Olimpijo.

V zadnjih tednih so bili poleg incidentov v obeh slovenskih velikanih - primer Ibraimi v Mariboru in primer Nikolić v Ljubljani - v središču pozornosti tudi navijači aktualnega državnega prvaka, ki so svojim nogometašem kar na treningu postavili ultimat. Ker ultimatu ni bilo zadoščeno, so sledile sankcije, ki so razdelile slovenski nogometni prostor.

Po tekmi z Rudarjem pa se Viole niso obremenjevale z grožnjami in ultimati, temveč so nasprotniku čestitale za borbeno igro in napovedale svojo zvestobo klubu tudi po tem, ko ga bodo zapustili številni akterji, tako na igralski kot na vodstveni ravni.

''MI NAVIJAČI pa bomo ostali še dolgo po tem, ko določenih ne bo več tu, in ustvarjali nove zgodbe o uspehu našega svetega kluba,'' so zapisali.

Komentarjev 2
  • Avatar olor
    olor 21:02 12.maj 2016.

    Seveda da so navijači pomemben člen v športu, ampak, da pa povzročajo škodo in da to škodo moramo plačati vsi, se mi pa zdi malo mimo. Posneti razgrajače in jih nato kaznovati s prepovedjo udeležbe na tekmah.

  • Avatar Leon
    Leon 20:01 12.maj 2016.

    Nogomet lahko spremenijo samo navijači in ustrezna zakonodaja ! Brez navijačev ni denarja in brez denarja ni nogometa !