Šport > Nogomet
20 ogledov

Brez vuvuzel na EP in Ligi prvakov!

V Evropi ne bo "brnenja" ... (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Evropska nogometna zveza (Uefa) je vuvuzelam prepovedala vstop na evropske tekme. V Ligi prvakov in na naslednjem evropskem prvenstvu leta 2012 bodo tako prepovedane!

Južnoafriškemu glasbilu, za nekatere pa živce parajoči "troblji" vuvuzeli je v Evropi kot kaže odklenkalo. Evropska nogometna zveza (Uefa) je namreč prepovedala njeno uporabo na evropskih tekmah, saj naj bi plastično trobilo preglaševalo navijače in motilo "emocije" same igre. Vuvuzele so (ne)slavne postale na nedavnem svetovnem prvenstvu, kjer je njihovo brenčanje vseh 90 minut spremljalo prav vsako tekmo v Južnoafriški republiki.

Uefa jih je tako prepovedala na vseh stadionih, ki bodo organizirali tekmo pod njenim okriljem, se pravi tudi v Ligi prvakov, Evropski ligi in v kvalifikacijah za Euro 2012. "Obvestili smo 53 članic, da smo to potezo sprejeli zato, ker ni v skladu s kulturo in tradicijo evropskega nogometa. Zvok vuvuzel bi spremenil vzdušje na tekmah," so zapisali pri Uefi. Navijači torej pozor – v Ljudski vrt in Stožice brez vuvuzel!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.