Šport > Nogomet
6531 ogledov

Britanci razkrivajo: Dva člana iste ekipe iz Premier League sta v zvezi

Naslovna zgodba spletnega časnika The Sun zajem zaslona
Britanski tabloid The Sun danes z udarno zgodbo trese britanske zelenice.

"Dva premierligaška igralca sta gejevski par," piše v današnji udarni izdaji spletnega časopisa The Sun. Skupaj naj bi pristala v začetku tega koledarskega leta, dodajajo britanski novinarji, ki jim je neimenovani vir zaupal: "Nista čutila potrebe, da bi se skrivala – in zakaj bi sploh se!?"

Kot je taisti vir še zatrdil novinarjem enega najbolj branih časopisov na Otoku, se v klubu s tem, da sta nogometaša v zvezi, ni nihče obremenjeval, podprl pa ju je tudi trener in vodstvo kluba. "Kljub temu sta se odločila, da se javnosti ne bosta izpostavila, čeprav se ne sramujeta in bi se to vendarle lahko zgodilo v kratkem," je dodal neimenovani vir. Kot razlog, da se javno ne izpostavita, omenjeni vir izpostavlja: "Čeprav bi bilo priznanje zanju pozitivno, bi lahko odvrnilo njuno pozornost od predstav na igrišču. Tudi njunim soigralcem je bilo naročeno, da z javnosto tega ne delijo in tako zaščitijo njuno zasebnost." 

Spomnimo: maja letos je tedaj 17-letni Jake Daniels, član Blackpoola, šele kot prvi nogometaš elitne angleške lige javno priznal, da je gej, potem ko je pridobil zaupanje svojih soigralcev. Marsikateri drugi nogometaš elitne Premier League si tega ne upa storiti, saj se boji odziva javnosti.

Sodeč po izjavah, ki jih je moč sem ter tja zaslediti v angleškem nogometu, tisti, ki so dnevno vpeti v otoški nogomet, vedo, o katerih dveh nogometaših je govora. Med drugim je tudi priznani angleški analitik in nekoč izjemen napadalec Gary Lineker v preteklem mesecu dejal, da pozna enega ali dva nogometaša, ki sta geja, in da sta zelo blizu temu, da bi se javno izpostavila. "To bi bil izjemno pomemben korak naprej za homoseksualne nogometaše. Vsi v nogometu govorijo o tem," je zaključil vir za The Sun

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.