Šport > Nogomet
12 ogledov

Britanska kraljica odlikovala Giggsa

Ryan Giggs je za svoje zasluge pri promociji nogometa prejel visoko državno odli Žurnal24 main
Nogometni zvezdnik angleškega Manchester Uniteda je od britanske kraljice Elizabete II. prejel red britanskega imperija za svoje dosežke na nogometnih zelenicah.

Britanska kraljica Elizabeta II. je valižanskemu nogometašu Ryanu Giggsu, ki si kruh služi pri Manchester Unitedu, danes podelila red britanskega imperija, kar je tretje najvišje državno odlikovanje v Veliki Britaniji. "Srečo imam, da lahko že dolga leta igram za takšen klub, kot je Manchester United, in da je za menoj uspešna kariera," je po podelitvi dejal 34-letni vezist.

Giggs za ManU igra že od leta 1990, skupno je v njegovem dresu zbral 736 tekem, v soboto pa je zabil svoj 100. ligaški gol. Anglež, ki je v rani mladosti zaradi bojazni, da se mu nikoli ne bo uspelo prebiti v angleško izbrano vrsto, sprejel ponudbo valižanske nogometne zveze, je nagrado OBE (Order of the British Empire) prejel v Buckinghamski palači. Ob prevzemu častne nagrade ni skrival ponosa. "To je nepozaben dan tako zame kot tudi za mojo družino," je povedal priljubljeni Giggsy. .

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.