Šport > Nogomet
16 ogledov

Britvice za navijače Schalkeja

Olympique Marseille Borussia Dortmund Liga prvakov
1/5
EPA
Navijači Borussie Dortmund so napetost pred tekmo s Schalkejem dodatno zaostrili s skritimi britvicami.

Današnji derbi nemške bundeslige med porurskima kluboma iz Dortmunda in Gelsenkirchna je dodal novo poglavje v odnose med navijači obeh moštev, ki so vse prej kot prijateljski. Ob poostrenih varnostnih ukrepih je lokalna policija opozorila še na novo nevarnost, saj so se pred tekmo pojavile nalepke s sovražnimi napisi in skritimi britvicami.

Dortmundska policija je opozorila, da so na parkiriščih, ki so v okolici stadiona rezervirana za navijače gostujoče ekipe, našli protischalkejevske nalepke z napisom Tod und Hass dem S04 (Smrt in sovraštvo za S04), pri katerih pa se prava nevarnost skriva pod njimi. Tam so namreč skrite britvice, zato obstaja velika nevarnost, da bi se tisti, ki jih bodo poskušali odstraniti, porezali.

Pred 144. revirskim derbijem v Dortmundu pričakujejo kakšnih 500 najbolj zagretih navijačev Schalkeja. V mestu in ob stadionu bo za varnost skrbelo 3.000 policistov in varnostnikov, še 1.000 pa jih bo na stadionu. Navijače pa bodo tokrat prvič ločili že ob prihodu na stadion, saj bo ena od postaj podzemne železnice rezervirana samo za gostujoče privržence, da se ne bodo mogli srečati z domačimi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.