Šport > Nogomet
7 ogledov

Brown: Hrvati niso bili ustrezno kaznovani

Emile Heskey je bil na Maksimirju tarča rasističnega zmerjanja hrvaških navijače Žurnal24 main
Britanski premier Gordon Brown je besen na odločitev Fife, ki je Hrvaško zaradi rasističnega izgreda na nogometni tekmi kvalifikacij za SP 2010 kaznovala le z denarno kaznijo.
 

30.000

švicarskih frankov je bila kazen, ki jo je Fifa naložila Hrvaški zaradi rasističnega izgreda na tekmi z Anglijo.

Naj spomnimo. Na gostovanju Anglije v kvalifikacijah za SP 2010 v Zagrebu je ob bolečem porazu domačih ljubljencev z 1:4 del navijačev z rasističnimi opazkami zmerjal temnopoltega angleškega reprezentanta Emila Heskeyja. Fifa je zaradi incidenta naše južne sosede kaznovala z globo v višini 30.000 švicarskih frankov, kar so Angleži sprejeli z besom. Oglasil se je celo britanski premier Gordon Brown, ki je dejal: "Rasizem v športu je nesprejemljiv. Hrvaško bi morali zaradi primera Heskey kaznovati z igranjem domačih tekem pred praznimi tribunami."

 
 

Incident v Zagrebu je najhujši v zadnjem času. Hrvaška za incident ni bila dovolj kaznovana.

Gordon Brown

 
Britanski časnik Observer je objavil dolg intervju z Brownom, ki ga je kot gost vodil branilec Manchester Uniteda Rio Ferdinand. Premier je v pogovoru med drugim razkril, kako je kot deček igral nogomet, in svoje misli o tem, ali bo Veliki Britaniji uspelo združiti nogometno reprezentanco, ki bi nastopila na olimpijskih igrah v Londonu leta 2012. Spregovoril je še o kandidaturi za SP leta 2018 in o tem, ali bi bil trener Manchester Uniteda Alex Ferguson dober politik. Brown se je v pogovoru razburil, ko je tema nanesla na rasizem v športu, ki je po njegovih besedah škodljiv za nogomet in nesprejemljiv. "Incident v Zagrebu je najhujši v zadnjem času. Hrvaška zanj ni bila dovolj kaznovana," je še enkrat poudaril vplivni intervjuvanec. Svoje mnenje je podal tudi njegov hrvaški kolega Ivo Sanader, ki so ga hrvaški navijači že ničkolikokrat spravili v zadrego. "Športna prizorišča niso mesto za kakršnakoli zmerjanja, pa naj bo to na verski, nacionalni ali rasni osnovi," pravi Sanader.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.