Šport > Nogomet
10 ogledov

Buffon po nasvetu očeta raje v Juve kot v Barcelono

messi buffon Reuters
Vratar Juventusa Gianluigi Buffon je manj kot teden pred velikim derbijem z madridskim Realom razkril, da je bil nekoč blizu vrstam njihovega največjega rivala iz Barcelone.

Bilo je leta 2001, ko je bil Gianluigi Buffon še član Parme, kjer je poslušal nasvet očeta in raje, kot da bi odšel v Španijo k Barceloni, ostal v domovini in okrepil Juventus

"Po Parmi bi leta 2001 lahko odšel k Barceloni," se je za SportMediaset spominjal Buffon. "Ampak po zaslugi očeta sem izbral Juventus in hvaležen sem mu, ker sem pri belo-črnih doživel toliko unikatnih zadovoljstev."

Še vedno številka ena

Od tega življenjskega in kariernega razpotja je zdaj minilo že 12 let, "SuperGigi" pa je še vedno član stare dame, ki je ni zapustil niti ob kazenski deložaciji v Serie B. Kaj lahko se zgodi, da bo v Torinu kariero tudi končal.

"Igranje me bo nekaj let še vedno veselilo, še vedno lahko presenečam, tako kot sem to v karieri vedno počel," je nadaljeval Buffon. Brez kapetana je Italija na San Paolu z Armenijo zgolj remizirala (2:2), pri Gazzetti dello Sport pa pišejo, da so tisti, ki so dejali, da Buffon ni več pri vrhu, po torkovi predstavi obrnili ploščo – Gigi je še vedno številka ena.

Real lahko hitro obrne javno mnenje

"Najbolj obžalujem, da nikoli nisem osvojil scudetta s Parmo. K rumeno-modrim sem prišel s 17 leti in osvojil veliko, a ne tudi tistega, česar Parmi še vedno ni uspelo. Morda smo bili premladi in preveč nezreli, da bi nam uspelo priti v to kontinuiteto, ki bi prinesla tudi zmage," je o preteklosti še povedal Buffon, o prihodnosti pa:

"Roma preseneča vse, ampak zaradi tistega, kar počne, si zasluži prvo mesto. Napoli je ekipa, ki jo je treba spoštovati, ker imajo zdaj zavest velike ekipe. Mi, čeprav smo tarča ne preveč navdušenih komentarjev, smo na desetih tekmah dosegli sedem zmag in tri remije. Številke so jasne. Real? Pravijo, da ni v najboljšem trenutku, ampak realnost je, da z igralci, ki jih ima na voljo, ne potrebuje veliko, da spremeni mnenja. Ne želim biti nešporten, toda zadovoljen bi bil, če bi tudi proti nam delovali izpraznjeno. Zmaga nad Realom bi nam dala veliko samozavesti, tudi v Evropi moramo začeti zmagoviti niz."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.