Šport > Nogomet
18 ogledov

Burdisso Messiju: "Kreten"

Argentina, Bolivija, messi Reuters
Argentinci so pričakovali, da bodo po letu 1993 končno prišli do omembe vredne trofeje, a za zdaj prav nič ne gre po njihovih načrtih. Po drugem remiju na letošnji Copi proti Kolumbiji je zavrelo med Nicolasom Burdissom in Leom Messijem.

Argentinci so nazadnje nase opozorili že daljnega leta 1993, ko so slavili na Copi Americi, nato pa jim prav nič več ni šlo na roko. Zdaj so gavči le dočakali Copo v svoji domovini – misleč, da bodo ponovili uspeh izpred 18 let in ga nato več kot dostojno proslavili s svojimi navijači. Že po prvem tednu južnoameriškega prvenstva pa so se stvari dobesedno obrnile na glavo. Argentinci so v prvih dveh kolih zbrali zgolj dva neodločena rezultata proti skromnima Boliviji in Kolumbiji, tako da bodo šele v zadnjem kolu proti Kostariki lovili napredovanje v izločilne boje.

Jasno je, da po tako slabem začetku atmosfera v moštvu ne more biti pravljična in tako je "zavrelo" po remiju proti Kolumbiji. V tunelu na poti v slačilnico je Nicolas Burdiso Lionelu Messiju dejal, da je "pendejo", kar bi lahko prevedli kot kreten ali idiot. Menda pa Burdissu ni ostal dolžen niti Messi. "Nista se sporekla samo onadva. Tudi jaz sem se sporekel z Gabrielom Militom, a sva zdaj spet prijatelja. Take stvari so normalne, še posebej, ko ni dobrih rezultatov," je situacijo poskušal nekoliko pomiriti izkušeni Javier Zanetti. "Igramo slabo in osebno sem razočaran. Po daljšem času sem z reprezentanco znova na velikem tekmovanju in pričakoval sem več. Vsi nas imajo pravico kritizirati, še posebej navijači, mi pa se moramo izvleči iz teh problemov. Jaz še naprej verjamem v fante in našo reprezentanco," je še dodal.

Burdisso si s to potezo zagotovo ni naredil usluge in bo zadnjo tekmo v skupini verjetno spremljal s klopi za rezervne igralce. Glavne zvezde ekipe pač nikoli ni dobro kritizirati. Še enkrat več pa se je izkazalo, da Messiju po zamenjavi Barceloninega dresa z reprezentančnim prav nič ne gre po planu.

Komentarjev 1
  • luka 07:10 10.julij 2011.

    to je to k jast že skoz opozarjam leo mesi najboljši igralec na svetu vekipmih športih najboljšega igralca ni aje ekipa dodra alpasszaničzakaj nič ne nardi če je najbolši igralec na svetu zato kje cela ekipa slaba vedno me to ...prikaži več jezi kzbirajo najboljšega igralca vekipnih športih če je najboljši panaj sam igra vekipi ima vsal igralec svojo vlogo