Šport > Nogomet
17 ogledov

Burga k severnim sosedom

burgic1 Žurnal24 main
Miran Burgič ima kljub temu, da ga Matjaž Kek ni uvrstil med izbrance, ki bodo zaigrali na svetovnem prvenstvu, razlog za veselje, saj je razrešil svoj klubski status. Kariero bo nadaljeval v Innsbrucku.

Slovenski reprezentant Miran Burgič, ki je od poletja 2006 igral v švedskem nogometnem klubu AIK, je podpisal pogodbo z novopečenim avstrijskim prvoligašem Wackerjem iz Innsbrucka.

Petkratni avstrijski prvak Wacker iz Innsbrucka se je po dveh sezonah spet prebil v prvoligaško druščino, potem ko je osvojil naslov drugoligaškega prvaka. Wacker je zadnjega od svojih petih naslovov osvojil leta 1977, leto pozneje pa je zaigral v četrtfinalu evropskega tekmovanja. Naslednji dve sezoni bo zdaj za Wacker igral tudi Burgič.

Burgič je bil del prvotnega seznama slovenske nogometne reprezentance za nastop na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki, vendar ga selektor Matjaž Kek ni vključil v končno postavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.