Šport > Nogomet
4 ogledov

Burgič: V Mariboru pika na i

Miran Burgič Jokić priprave Slovenija slovenska reprezentanca www.alesfevzer.com
Zagorjan Miran Burgič je pričakovani povratnik v slovensko nogometno reprezentanco, v kateri je zamenjal poškodovanega Zlatana Ljubijankiča. Priložnost bo zgrabil z obema rokama.
 
 

Sezono sem končal dobro, pika na i pred odhodom na počitnice v Brazilijo pa bi bila še dobra predstava za reprezentanco.

Miran Burgič

 
Miran Burgič je ob Timu Matavžu edino novo ime na spisku selektorja slovenske nogometne reprezentance Matjaža Keka . V moštvu je zamenjal poškodovanega Zlatana Ljubijankiča , a vseeno upa, da bo selektorja uspel prepričati v to, da bo nanj računal tudi pred prihajajočimi tekmami. Klubsko sezono je že končal, saj je konec prejšnjega tedna njegov AIK Solna odigral zadnjo tekmo švedskega prvenstva in sezono sklenil na petem mestu. Nekdanji prvi strelec slovenskega nogometnega prvenstva se trenutno mudi v Gorici , kjer s svojim nekdanjim klubom trenira in se pripravlja na prihajajoči prijateljski obračun z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine .

Miran, ponovno ste se znašli na reprezentančnem spisku. Kakšni so občutki?
Zelo sem vesel, saj je za vsakega nogometaša poziv v izbrano vrsto največja čast. V zadnjem času reprezentanca igra res dobro, dosegli smo nekaj odličnih rezultatov, zato je danes vzdušje v moštvu še boljše kot je bilo prej. Zelo se veselim obračuna proti Bosni in Hercegovini.


Burgič je za reprezentanco nazadnje igral proti Hrvaški. © www.alesfevzer.com

 
Trenutno nabirate moči v Gorici pri Primožu Glihi. Se je od vašega odhoda pred dvema letoma in pol tam dosti stvari spremenilo?
Res je, treniram v Gorici in hvaležen sem klubu, ker nama je skupaj z Andrejem Komcem dovolil to možnost. Moram reči, da se je tukaj veliko stvari spremenilo. V moštvo je veliko igralcev, ki jih ne poznam, zato vse zgleda precej drugače. Veliko je fantov, ki prihajajo iz drugih koncev Slovenije.

V kakšni formi ste v zadnjem času?

Proti koncu sezone na Švedskem je bilo kar v redu, saj sem začel redno igrati za svoj klub. Lahko bi rekel, da sem sezono končal dobro, pika na i pred odhodom na počitnice v Brazilijo pa bi bila še dobra predstava za reprezentanco.

V švedskem prvenstvu ste dosegli le pet zadetkov. Verjetno kot napadalec s takšnim izkupičkom ne morete biti najbolj zadovoljni?
V celoti gledano z letošnjo sezono nisem najbolj zadovoljen. Od začetka do konca sem doživel veliko vzponov in padcev, v ta cikel pa je pravzaprav padla kar celotna ekipa. Imeli smo veliko težav in nihče ni igral tako, kot se od njega pričakuje. Pričakovali smo precej več, vendar pa smo na koncu le osvojili peto mesto, kar vseeno ni tako obupno. Ni bilo ne katastrofalno, ne dobro.


Miran Burgič je v švedskem prvenstvu za svoj AIK Solno zabil pet zadetkov.

 
 

Preberite še ...

Kek: Zame ni prijateljskih tekem!

Po izteku sezone je v klub prišel nov trener. Kaj to pomeni za vas?
Zaenkrat ne vem še nič. Z novim trenerjem sem govoril le pet minut, pa še to zgolj zato, da sem mu sporočil, da odhajam v Slovenijo. Vsekakor se najinega pogovora že zelo veselim, saj bo od le-tega odvisno marsikaj. Rad bi razčistil svoj status v klubu, je pa obenem tudi res, da s prihodom novega trenerja motiv vedno zelo zraste.

Je možna tudi menjava kluba?

Morda. Poleti sem imel nekaj možnosti, vendar sem vseeno ostal na Švedskem. Vse se je zgodilo zelo na hitro, ne vem pa, če je kaj zanimanja zame tudi danes. Bomo videli, kaj bo prinesel čas.

 
 

Vzdušje v Mariboru je odlično in v takšnih razmerah nas navijači lahko ponesejo do zmag. V zadnjem času se je to že dogajalo.

Miran Burgič

 
Kakšen nogomet se sicer igra na Švedskem? Vam kot napadalcu tamkajšnji sistem igre ustreza?
Moram reči, da ne najbolj. Na Švedskem se igra precej na moč, kar za napadalce ni najboljše. Večina ekip največji poudarek namenja obrambi, glede kakovosti kot take pa bi rekel, da je švedska liga nekje na isti ravni kot denimo avstrijska, belgijska ali norveška.

Kako je s sporazumevanjem?
Švedščino že precej dobro razumem, zato mojim soigralcem ni več treba prevajati vsega. Nogometnega jezika se hitro naučiš. Kar se vsakodnevne komunikacije tiče pa še naprej uporabljam angleščino.

Vrniva se še enkrat k tekmi proti Bosni in Hercegovine – koliko minut pričakujete od selektorja Keka?
O tem nisva govorila. Želim si seveda, da bi igral čim več, vendar zaenkrat res ne vem, kakšno vlogo v moštvu mi bo namenil. V vsakem primeru bo to pika na i letošnji sezoni. Je pa v Mariboru res nekaj posebnega. Bil sem zraven tudi, ko smo igrali v Celju, in razlika je neprimerljiva. Vzdušje je odlično in v takšnih razmerah nas navijači lahko ponesejo do zmag. V zadnjem času se je to že dogajalo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.