Šport > Nogomet
22 ogledov

Busquets zmerjal Marcela?

Busquets naj bi po besedah Realovih nogometašev z rasističnimi opazkami zmerjal Žurnal24 main
Očitno ne bo samo José Mourinho kaznovan za svoje izpade na nedavnih El Clásicih. Zdaj kazen zaradi rasističnih opazk grozi tudi igralcu Barcelone Sergiu Busquetsu.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je sprožila preiskavo proti igralcu španskega prvaka Barcelone Sergiu Busquetsu. Krovna evropska nogometna zveza preiskuje njegove domnevne rasistične opazke na polfinalni tekmi Lige prvakov proti madridskemu Realu pred mesecem dni.

"Uefa je sprožila postopek proti igralcu Barcelone Sergiu Busquetsu, v katerem bomo preučili morebitne kršitve disciplinskega pravilnika," je sporočila Uefa in dodala, da je postopek začela na zahtevo madridskega kluba, ki je predložil dokazno gradivo v obliki videa in izjav prič.

Uefa bo o primeru odločila najpozneje do torka, kar pomeni, da bo, če ga bodo spoznali za krivega, Busquets ostal brez nastopa v finalu Lige prvakov 28. maja na Wembleyju. Uefa za takšne primere predvideva do pet tekem prepovedi nastopanja na tekmah pod svojim okriljem.

Dogodek naj bi se zgodil na prvi tekmi velikih španskih tekmecev v polfinalu Lige prvakov; takrat naj bi se Busquets z rasističnimi opazkami lotil Realovega Brazilca Marcela.

Uefa je imela sicer z evropskim "clasicom" že precej dela: trener Reala José Mourinho je za opazke o favoriziranju katalonskega kluba dobil tri tekme prepovedi, Realov obrambni nogometaš Pepe je dobil rdeč karton, prav tako Barcelonin rezervni vratar Pinto, ki bo tudi moral izpustiti tri tekme pod okriljem Uefe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.