Šport > Nogomet
30 ogledov

Drugoligaš Palace zavzel Old Trafford!

Manchester United Crystal Palace Carling Cup ligaški pokal Park Ji-Sung Jonathan Reuters
Manchester United je zadnja in tudi največja žrtev četrtfinala angleškega ligaškega pokala, saj ga je na Old Traffordu po podaljšku izločil Crystal Palace (1:2). Že v torek je Liverpool še drugič v dobrem tednu dni premagal Chelsea na Stamford Bridgu in se uvrstil v polfinale (2:0), Manchester City pa je z golom Sergia Agüera pokoril Arsenal (1:0). Mario Balotelli ni igral, je pa prestrašil neko gospo na klubski recepciji. Žreb polfinala: Man. City-Liverpool, Palace-Cardiff.

Drugoligaš Crystal Palace je na zadnji temi četrtfinala ligaškega pokala šokiral Manchester United sredi Old Trafforda in se po podaljšku uvrstil v polfinale, kjer ga čaka trojica Cardiff City, Manchester City in Liverpool. United je sicer igral z močno oslabljeno postavo, a od deveterice članskih reprezentantov se je kljub vsemu pričakovalo, da z gosti iz Londona ne bodo imeli veliko dela. Unitedov italijanski napadalec Federico Macheda je izsilil in uspešno izvedel enajstmetrovko za podaljšek, po tem ko je Darren Ambrose sredi drugega polčasa s 35 metrov za rumene zabil enega najlepših gostujočih golov v zgodovini "Teatra sanj".

V podaljšku se je zdelo, da je bil Glenn Murray za las v prepovedanem položaju, ko je v mrežo preusmeril nevaren prosti strel, a gol je obveljal in Palace se je veselil velikega uspeha. Poleg Cardiffa bo Crystal Palace drugi klub iz Championshipa v polfinalu. Žreb je v sredo zvečer določil, da se bosta 9. januarja na prvi tekmi polfinala pomerila Manchester City in Liverpool, na drugi pa Crystal Palace in Cardiff City. Povratni tekmi bosta v Liverpoolu in Cardiffu na sporedu 23. januarja.

Ferguson se je že opravičil

Trener Uniteda Sir Alex Ferguson se je že opravičil navijačem za presenetljiv poraz. "To ni bila prava igra Manchester Uniteda, zato se opravičujem našim navijačem. S tem nočem omiliti zmage Crystal Palaca, želim jim, da se uvrstijo v finale. Vsak njihov igralec je dal vse od sebe. Zelo sem razočaran," je po tekmi povedal Ferguson.

Liverpool ponovil vajo pri Chelseaju

Déjà vu? Liverpool je še drugič v desetih dneh na Stamford Bridgu premagal Chelsea in še povišal pritisk na trenerja Andréja Villasa-Boasa. Dvoboj dveh multimilijonskih napadalcev, modrega Fernanda Torresa in rdečega Andyja Carrolla, ki sta oba začela tekmo, ni dobil nobeden izmed preplačanih igralcev, saj je bil Torres bolj ali manj anonimen, Carrollu pa je Chelseajev rezervni vratar Ross Turnbull za nameček ubranil še najstrožjo kazen v prvem polčasu.

Zmago sta Liverpoolu na koncu prinesla gola Maxija Rodrígueza in Martina Kellyja. Argentinec je zabil vodilni gol že ob ligaški zmagi pred desetimi dnevi (na ista vrata!), tudi podajalec pa je bil enak - velški reprezentant Craig Bellamy. Trener gostov Kenny Dalglish je Valižanu po tragični smrti mentorja Garyja Speeda dovolil, da izpusti zadnjo ligaško tekmo proti Manchestru Cityju, Bellamy pa je v spomin na preminulega vzornika odigral eno najboljših tekem v zadnjem času. Branilec Kelly je zabil svoj prvi gol v članski konkurenci.

Cardiff zmagal za Garyja Speeda

Na vseh zelenicah so se Speeda spomnili z minuto molka (aplavza) pred začetkom tekem, seveda pa je bilo najbolj čustveno ravno v prestolici Walesa Cardiffu, kjer je domači City slavil uvrstitev v polfinale po zmagi nad slabimi Blackburn Rovers (2:0). Med strelce se je za domače vpisal tudi bratranec bolj znanega Stevena Gerrarda - Anthony Gerrard.

Na razprodanem stadionu Emirates je zmago Cityju proti Arsenalu in uvrstitev v polfinale prinesel gol Sergia Agüera, Citizensi pa na angleških tleh v vseh tekmovanjih še naprej ne poznajo poraza. Arsene Wenger je na zelenico spet poslal močno pomlajeno zasedbo, kljub mladosti pa je moral Cityjev rezervni vratar Costel Pantilimon prikazati nekaj izvrstnih posredovanj ob strelih Parka Chu-Younga in Alexa Oxlada-Chamberlaina.

Gostujoči trener Roberto Mancini je že po 30 minutah zamenjal srbskega levega bočnega branilca Aleksandra Kolarova in ga zamenjal z Agüerom, prav Argentinec pa mu je na koncu prinesel z mago, ko je po hitrem protinapadu Edin Džeko našel Adama Johnsona, angleški reprezentant pa je v prostoru zaposlil Agüera, ki je premagal Lukasza Fabianskega.

Italijan Mario Balotelli je bil po rdečem kartonu na zadnji ligaški tekmi sicer suspendiran za tekmo proti topničarjem, je pa na spletu na dan tekme zakrožil videoposnetek, na katerem večni problematik prestraši gospo na Cityjevi klubski recepciji.

Buuuuuuuuuu! Takole je Balotelli prestrašil gospo, ki je zmogla reči le: "Za božjo voljo!"

Angleški ligaški pokal (Carling Cup), četrtfinale:

CARDIFF CITY : Blackburn Rovers 2:0 (1:0)
Miller (19), Gerrard (50)

Chelsea : LIVERPOOL 0:2 (0:0)
Maxi (58), Kelly (63)
Carroll (Liverpool) je v 22. minuti zapravil enajstmetrovko.

Arsenal : MANCHESTER CITY 0:1 (0:0)
Agüero (84)

Manchester United : CRYSTAL PALACE 1:2* (1:1)
Macheda (68/11-m); Ambrose (65), Murray (98)
* - po podaljšku

AB - z velikimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala v polfinale

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.