Šport > Nogomet
48 ogledov

BVB namesto "Lewija" pripeljal zvestega Ramosa

Adrian Ramos Ndjeng Hertha BSC Berlin Werder 1. Bundesliga Nemčija liga prvenstv EPA
Borussia Dortmund je dan po izpadu iz Lige prvakov sporočila dogovor za prestop napadalca Herthe Adriána Ramosa, ki bo v prihodnji sezoni zapolnil vrzel po odhodu Roberta Lewandowskega.

Prva okrepitev Borussie Dortmund pred novo sezono je napadalec Adrián Ramos, ki v porurske revirje prihaja iz Herthe Berlin. 28-letni Kolumbijec bo podpisal štiriletno pogodbo in tako nadomestil Poljaka Roberta Lewandowskega, ki je pred časom poskrbel za novo razburjenje v taboru črno-rumenih z objavo svojega odhoda k velikemu rivalu Bayernu.

BVB je v torek v velikem slogu izpadel v četrtfinalu Lige prvakov proti RealMadridu, ki ga je še drugo leto zapored popeljal na rob prepada, a v nasprotju z lansko sezono je enkratnim evropskim prvakom za morebiten podaljšek in napredovanje zmanjkal le en gol.

Povsem ustreza profilu igralca BVB

"Adrián Ramos je izvrsten igralec in eden izmed najboljših strelcev v Nemčiji," je v izjavi na spletni strani kluba dejal športni direktor Dortmunda Michael Zorc. "Povsem se sklada s profilom Dortmunda."

Finančne podrobnosti še niso znane, mediji pa poročajo o okrog deset milijonov evrov vrednem poslu s klubom iz prestolnice. Ramos je na 89 tekmah v Bundesligi za Hertho zabil 32 golov, kar 16 le v letošnji sezoni.

Preživel dvakratni izpad v 2. Bundesligo

"Moja želja je bila, da naredim naslednji korak v svoji karieri in igram v Ligi prvakov," je za spletno stran svojega bodočega bivšega kluba dejal Ramos. "Vsi, ki me poznajo, vedo, da bom na preostalih tekmah za Hertho dal vse od sebe."

Ramos se je v Berlin leta 2009 preselil iz kolumbijske Américe de Cali in takoj preživel sramotni izpad v 2. Bundesligo, ko je bila v njegovi prvi sezoni Hertha prepričljivo zadnja. Zvest klubu je ostal tudi po sezoni 2011/12, ko se je "stara dama" znova preselila v drugi rang tekmovanja. Kolumbijec bo najverjetneje član reprezentance, ki bo igrala na junijskem mundialu v Braziliji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.