Šport > Nogomet
57 ogledov

Čačić selektor, javnost nezadovoljna

maribor zavrč prva liga slovensko prvenstvo čačić trener ljudski vrt Nino Verdnik
Hrvaška nogometna zveza (HNS) je danes izbrala novega selektorja članske izbrane vrste. Namesto Nika Kovača, ki je pred dvema tednoma ostal brez službe, bo Hrvaško odslej vodil Ante Čačić.

Anteja Čačića so kot enega najresnejših kandidatov za mesto selektorja omenjali že takoj po Kovačevem slovesu, danes pa je funkcijo tudi uradno prevzel.

Čačić, 12. selektor samostojne hrvaške reprezentance od leta 1991, bo za začetek dokončal delo v kvalifikacijah za Euro 2016, kjer Hrvaški za zdaj ne gre vse po načrtih. Hrvaška je tretja v svoji kvalifikacijski skupini, po neodločenem izidu v Azerbajdžanu in porazu v Oslu je prišla v položaj, ko o neposredni uvrstitvi na evropsko prvenstvo ne odloča več sama.

Prvi selektorski izziv 61-letnega Čačića, ki je bil leta 2013 krajši čas tudi trener Maribora, čaka 10. oktobra, ko bodo Hrvati v predzadnji tekmi kvalifikacijskega cikla pred zaradi kazni po navijaških izgredih praznimi tribunami Maksimira gostili Bolgarijo.

Izbira Čačića je sicer ujezila številne hrvaške ljubitelje nogometa. Svoje nestrinjanje so pokazali predvsem na twitterju in v komentarjih z novico o novem selektorju. Večina jih je prepričana, da je nekdanji trener Maribora le lutka v rokah Zorana Mamića in njegovih privržencev na HNS. V anketi na 24sata.hr je kar 91 odstotkov vprašanih nezadovoljnih z izbiro Čačića.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.