Šport > Nogomet
15 ogledov

Čačić svari: "Nocoj mirni in potrpežljivi"

Bohar Maribor Zavrč Prva liga Slovenija prvenstvo Nino Verdnik
Nogometaše Maribora nocoj (ob 20.00) čaka povratna tekma 2. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov proti malteški Birkirkari, ki jih je v prvih 90 minutah zadržala pri 0:0.

Birkirkara je presenetila Maribor na prvi tekmi in bi lahko celo presenetljivo slavila glede na to, da si je priigrala več resnih priložnosti in dvakrat zatresla okvir gola Jasmina Handanovića. Trener vijoličastih Ante Čačić pred sredino povratno tekmo zagotavlja, da bo v Ljudskem vrtu drugače, tudi zaradi podlage in žog.

"Pred nami je tekma z ekipo, ki smo jo spoznali na Malti," je za spletno stran kluba (www.nkmaribor.com) povedal hrvaški trener. "Pokazali so se kot solidna, resna ekipa, ki kvalitetno stoji na igrišču, dobro izhaja iz obrambnega bloka, ima nekaj hitrih igralcev. So ekipa, ki zahteva resno pozornost, zbranost. Glede na to, da za nas šteje le zmaga, bomo potrebovali kontinuiran pritisk, veliko mirnosti in potrpežljivosti. Toda smo boljši, kot smo bili pred osmimi dnevi. Osnovni cilj je zagotoviti šest tekem v Evropi in moramo storiti vse, da ga uresničimo."

Spet brez prenosa po televiziji

Če Mariboru uspe preboj v tretji predkrog, ga tam čaka Apoel Nikozija, je določil nedavni žreb Evropske nogometne zveze (Uefa). Tekmo bodo sodili Latvijci Andris Treimanis, Haralds Gudermanis in Aleksejs Spasjonnikovs.

Štajerci so pred tekmo, ki si je spet ne bo mogoče ogledati prek televizijskih sprejemnikov, odšli v karanteno v hotel Betnava. Čačić je svoje varovance, slednji so za ogrevanje v prvenstvu zanesljivo odpravili velenjski Rudar (0:3), opozoril na številne napake s prve tekme.

"Imam sladke skrbi"

"Na prvi tekmi smo imeli 840 podaj, kar je fantastično. A smo imeli ob 89-odstotni uspešnosti tudi 11 odstotkov napačnih podaj, torej 90 izgubljenih žog. Predvsem pa naše podaje niso bile dovolj hitre, v določenih trenutkih nismo bili potrpežljivi in smo delali napake," pravi Čačić.

"Verjamem, da je ekipa dojela, da ni lahkih tekem, v vsaki je treba biti zbran. Zdaj smo dovolj pripravljeni. Menim, da bomo na domačem igrišču na podlagi, ki bo neprimerno hitrejša kot na Malti, in v drugačnem ozračju storili vse, da ne bo presenečenja. Imam sladke skrbi pri sestavi začetne enajsterice. Sem optimist, ekipa je v dobrem razpoloženju. Najbrž bo tokrat začel tudi Fajić, ki je po okrevanju pozneje začel s pripravami, zdaj pa je nared in bo igral že od prve minute. Delali smo na tem, kaj popraviti v igri. Na zadnjih treningih smo iskali ideje, kako prebiti obrambni blok, in verjamem, da bomo uspešni."

Kvalifikacije za Ligo prvakov, 2. krog, povratna tekma:

Ob 20.00:
Maribor − Birkirkara /0:0/

/X:Y/ − v poševnicah je rezultat prve tekme.
AB − z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.