Šport > Nogomet
12 ogledov

Cagliariju kazen za rasizem: 25 tisoč €!

Eto'o je na rasistične vzklike odgovoril z lepim zadetkom. Tako se utiša nestrpn Žurnal24 main
Nogometni klub Cagliari je bil kaznovan s 25 tisoč evri zaradi rasističnih vzklikov na tekmi proti Interju v nedeljo. Tekma je bila zaradi tega tudi tri minute prekinjena. Nova smešna kazen.

Rasizem in z njim povezani dogodki niso v italijanski Serie A nič novega. Kljub vsemu se je na tekmi med Cagliarijem in Interjem Milanom v nedeljo zgodilo nekaj revolucionarnega, saj je glavni sodnik tekmo prekinil, kar mu omogočajo nova pravila lige. Samuel Eto'o je bil (ne prvič v karieri) tarča rasističnih (t. i. "opičjih") vzklikov s tribun, gledalce pa je uradni napovedovalec prosil, da s tovrstnim početjem prenehajo. Tekma se je končala brez enega samega incidenta.

Kazen 25 tisoč evrov se sliši praktično smešna v primerjavi s kaznijo, ki je doletela AS Romo, katerih navijač je na sredini tekmi z Genoo (2:1) z laserjem posvetil v oči stranskega sodnika. Rimljani bodo morali plačati deset tisoč evrov.

To je nov dokaz problematičnega stanja v italijanskem nogometu, kjer že leta nad vsemi institucijami Serie A vladajo navijaške skupine. Rasizem pa je pogost tudi v drugih ligah, saj je prav Eto'o še kot član Barcelone pred leti na gostovanju pri Zaragozi doživel podobno zgodbo. Takrat je le na prepričevanje soigralcev in sodnika ostal na igrišču. Poglejte v videu:

Rasistični izpadi na tekmi Zaragoza – Barcelona in Eto'ojev odhod z igrišča:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.