Šport > Nogomet
12 ogledov

Cagliariju točka na San Siru

V sobotnem večernem srečanju 18. kola Serie A sta se Inter in Cagliari razšla brez zmagovalca (1:1), Genoa ni imela težav s Torinom (3:0). V nedeljo zvečer bo na Olimpicu pri Romi gostoval Milan.
 

Italija, 18. kolo

Genoa : Torino 3:0
Inter : Cagliari 1:1

Nedelja:
Bologna : Chievo
Fiorentina : Lecce
Juventus : Siena
Napoli : Catania
Palermo : Atalanta
Reggina : Lazio
Udinese : Sampdoria
Roma : Milan

Na San Siru so bolje pričeli nogometaši Interja, ki so si v prvem polčasu ustvarili številne lepe priložnosti, a je vselej šepalo pri zaključku. Najlepši priložnosti sta zapravila osrednja napadalca Zlatan Ibrahimović in Julio Cruz. V nadaljevanju se je Cagliari prebudil in v 64. minuti je Fini lepo podal z desne strani v srce kazenskega prostora gostiteljev, kjer je bil ob slabem posredovanju Walterja Samuela najbolj spreten Aquafresca. Varovanci Joseja Mourinha so bili po zaostanku v šoku in kaj kmalu bi gostje povedli z 2:0, a je po sijajni podaji Jeda z desetih metrov v 72. minuti zgrešil Biondini. Italijanski prvaki so naposled prišli do izenačenja štiri minute kasneje, ko je Hernan Crespo na levi lepo preigral obrambo gostov, nato pa na drugi vratnici našel Ibrahimovića, ki mu z dveh metrov ni bilo težko poravnati izid. Cagliari se je hitro odzval in prek Cossuja zapravil dve izjemni priložnosti, po odboju pa je prazna vrata zgrešil še Aquafresca. Na nasprotni strani je Sally Muntari zadel zunanju del vratnice v 85. minuti in do spremembe izida ni več prišlo.

Na prvi sobotni tekmi Genoa ni imela težav s Torinom. Ob Sredozemlju so gostitelji povedli v 18. minuti, ko je po podaji s kota zadel Giuseppe Biava. Po odmoru je Boško Janković hitro izkoristil slabo posredovanje branilcev Torina in v 48. minuti je na semaforju pisalo 2:0. Pet minut pred koncem je nove tri točke Genoe, ki je nastopila brez najboljšega strelca Diega Milita, z glavo potrdil nekdanji član Barcelone Thiago Motta. Na lestvici ima vodilni Inter sedem točk  naskoka pred Juventusom.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.