Šport > Nogomet
8 ogledov

Cahill utišal Anfield

koren_main_action Žurnal24 main
Derbi 22. kola angleške Premier lige med Liverpoolom in Evertonom na Anfieldu se je končal z izidom 1:1. Za gostitelje je zadel Steven Gerrard, točko pa je gostom priboril Tim Cahill.

Merseyside derbi se je končal predvsem po okusu privržencev Manchester Uniteda, saj sta se Liverpool in Everton razšla z izidom 1:1. Medtem ko gledalci v prvem polčasu niso videli zadetkov, se je igra razživela v drugem. Prvi so udarili gostitelji. Z izrednim strelom z dobrih 20 metrov je za veselje na Anfieldu poskrbel kapetan Liverpoola Steven Gerrard. Ko je že vse kazalo na nove tri točke trenutno drugega moštva angleške lige, je za delitev točk poskrbel Tim Cahill. Avstralec je spretno izkoristil oster predložek Mikela Artete z leve strani.

Portsmouth
je prišel v goste k svojemu bivšemu trenerju Harryju Redknappu. Ko je Nugent v 59. minuti premagal Gomesa, žoga se je na poti v mrežo odbila od Čorluke in prevarala vratarja Londončanov, so si igralci iz pristaniškega mesta verjetno mislili, da bo maščevanje sladko. A drugačne načrte je imel njihov bivši soigralec Jermaine Defoe, ki je že na prvi tekmi v dresu svojega novega (starega) kluba razveselil navijače na White Hart Laneu, in Tottenhamu zagotovil zlata vredno točko v boju za obstanek. Angleško prvenstvo je izenačeno kot že dolgo ne, saj Wigan na sedmem mestu in West Bromwich na zadnjem loči le deset točk, na dnu lestvice pa je kar pet moštev točkovno izenačenih (21).

Uvod v londonski mestni derbi med West Hamom in Fulhamom je začinil trener Hammersov Gianfranco Zola, ki je iz moštva začasno izključil napadalca Craiga Bellamyja. Valižan je v soboto neupravičeno zapustil trening, potem ko je klub zavrnil njegovo prošnjo, da se začne pogovarjati o prestopu v Tottenham. To Bellamyjevih soigralcev ni prav nič zmotilo, saj je njegova zamenjava v napadu, Italijan David Di Michele, že v sedmi minuti poskrbel za vodstvo domačih na Upton Parku, Konchesky pa je z golom, ki ga je zabil svojemu bivšemu klubu, postavil rezultat prvega polčasa. Za zmago West Hama sta v drugem polčasu poskrbela Noble in Cole.

Potem ko je Koren redno zabijal v drugi angleški ligi (v lanski sezoni devet golov), je zdaj svoj strelski račun odprl še v najvišjem razredu. West Bromwich Albion po slabem prvem delu sezone, ki sta ga zaznamovala luknjičasta obramba in impotenten napad, počasi pleza z dna lestvice. V derbiju spodnjega dela tabele so na domačem igrišču potolkli vedno slabši Middlesbrough, Koren pa je prispeval druga dva gola. Middlesbroughovo mrežo je v tretji minuti načel Brunt. Slovenski vezist se je po dolgi podaji Chrisa Brunta znašel sam pred vratarjem in žogo hladnokrvno poslal prek njega v mrežo. Prvenec se je spremenil v dva, saj so Korenu pripisali tudi gol iz 54. minute, ko je njegov strel zadel soigralca in debitanta Marca-Antoina Fortuna ter končal za hrbtom Rossa Turnbulla.

Vsaj za dan ali dva je na vrhu Premier League spet Manchester United. Vragi so se na bližnjem gostovanju pri čvrstem Boltonu celo tekmo mučili, na koncu pa jim je prek prebujajočega se Dimitarja Berbatova v izdihljajih tekme uspelo izsiliti zmago (1:0). Trotterji so se dobro držali in tudi resno ogrožali vrata Edwina van der Sarja, na koncu pa so se pokopali kar sami. Dva nogometaša sta se zapodila za isto žogo, kar je za hiter protinapad izkoristil Carlos Tevez, ki je v sredini našel samega Berbatova, ta pa je z glavo mirno zadel.

Chelseajeva sezona je bila na Stamford Bridgu tik pred katastrofo, saj je Stoke City do 88. minute senzacionalno vodil po golu Roryja Delapa, ki poleg izvajanja avtov zna še kako dobro zadeti tudi z nogo. Velike tri točke so modri rešili z goli Juliana Belettija in Franka Lamparda (2:1). Na takšnih tekmah se prvaki ločijo od zasledovalcev. Med veliko četverico še naprej trmasto vztraja Aston Villa, ki se je na gostovanju v Sunderlandu vrnila po golu zaostanka prek Jamesa Milnerja in Garetha Barryja (enajstmetrovka). 

Newcastle je pri Blackburnu nadaljeval svoj prosti pad proti dnu Premier League, saj so jih varovanci Sama Allardyca potolkli s 3:0. "Big Sama" brez dvoma veselita nov gol prebujenega Bennyja McCarthyja in dvojček že malce pozabljenega Jasona Robertsa. Tekma proti Wiganu za Manchester City v dnevih velikih prestopov verjetno ni predstavljala prevelike prioritete, a so sinjemodri z golom Pabla Zabalete vseeno prišli do še kako potrebne zmage (1:0).

V ponedeljek zvečer bo na stadionu Anfield Road poslastica kola. V mestnem derbiju se bosta namreč udarila Liverpool in Everton. Domači so ostali brez Jermaina Pennanta, ki odhaja v Portsmouth.

Tekme 22. kola:

sobota, ob 16.00:
Blackburn : Newcastle 3:0 (0:0)
McCarthy (61/11-m), Roberts (66, 86)
RK: Butt (83/New)

Bolton : Manchester United 0:1 (0:0)
Berbatov (90)

Chelsea : Stoke City 2:1 (0:0)
Beletti (88), Lampard (90); Delap (60)

Manchester City : Wigan 1:0 (0:0)
Zabaleta (53)
RK: Dunne (54/ManC)

Sunderland : Aston Villa 1:2 (1:0)
Collins (11); Milner (60), Barry (80/11-m)
RK: Young (72/Villa)

West Bromwich : Middlesbrough 3:0 (1:0)
Brunt (3), Koren (54, 67)
RK: Digard (62)

ob 18.30:
Hull City : Arsenal 1:3 (0:1)
Cousin (65); Adebayor (30), Nasri (82), Bendtner (86)

nedelja, ob 14.30:
West Ham : Fulham 3:1 (1:1)
Di Michele (7), Noble (60/11m), Cole 76; Konchesky (22)

ob 17.00:
Tottenham : Portsmouth 1:1 (0:0)
Defoe (70); Nugent (59)

ponedeljek, ob 21.00:
Liverpool : Everton 1:1 (0:0)
Gerrard (68); Cahill (87)

Vrstni red:
Manchester United 47 (–1), Livepool 47, Chelsea 45, Aston Villa 44, Arsenal 41, Everton 36, Wigan 31, West Ham 29, Hull City 27, Fulham (–2) 26, Manchester City 25, Portsmouth 24, Newcastle 23, Bolton 23, Sunderland 23, Tottenham 21, Blackburn 21, Middlesbrough 21, Stoke City 21, West Bromwich 21

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.