Šport > Nogomet
21 ogledov

Cahilla ne bo v Stožice!

Stožice ne bodo doživele legendarnega "boksanja" kot zastavice ... (Foto: Reuter Žurnal24 main
Sredina otvoritvena tekma nogometnega dela Stožic bo minila brez verjetno prve zvezde srečanja med Slovenijo in Avstralijo. Avstralski vezist Tim Cahill (Everton) je namreč poškodovan.

Vezist angleškega premierligaša Evertona Tim Cahill je bil v torek s strani avstralske nogometne zveze (FFA) tudi uradno oproščen gostovanja v Sloveniji. Izvrstni nogometaš in eden najboljših strelcev z glavo na Otoku je namreč poškodovan. Poleg Cahilla novega športnega objekta v Stožicah ne bo krstil niti branilec Mark Milligan.

"Po pogovoru z igralcema in njunima kluboma konec tedna ... se je selektor Han Berger odločil, da ju ne bo potreboval," so zapisali pri FFA. Cahill je na zadnji prijateljski tekmi Evertona proti Wolfsburgu odigral 45 minut, s počitnic pa se je vrnil predčasno, čeprav je Soceroose zastopal na nedavnem svetovnem prvenstvu. Je daleč najboljši strelec aktualne reprezentance z 21 zadetki. Za primerjavo – njegov prvi zasledovalec je Brett Holman (AZ Alkmaar) z vsega štirimi! Kljub temu bo stožiško zelenico oralo še kar nekaj "premierligašev", zato ne obupujte – tu je legendarni vratar Mark Schwarzer (Fulham), nekdanji kapetan West Ham Uniteda Lucas Neill, ki zdaj pod Frankom Rijkaardom igra za turški Galatasaray, mladi up Aston Ville Shane Lowry ...

Seznam avstralskega selektorja Bergerja:

Nathan BURNS (AEK Atene)
Tim CAHILL* (Everton FC)
David CARNEY (FC Twente)
Bruce DJITE (Genclerbirlgi SK)
Adam FEDERICI (Reading FC)
Richard GARCIA (Hull City)
James HOLLAND (AZ Alkmaar)
Brett HOLMAN (AZ Alkmaar)
Mile JEDINAK (Genclerbirlgi SK)
Shane LOWRY (Aston Villa)
Mark MILLIGAN* (JEF United)
Jon McKAIN (Al Nassr)
Lucas NEILL (Galatasaray SK)
Jade NORTH (Tromsø IL)
Thomas OAR (FC Utrecht)
Nikita RUKAVYTSJA (Hertha Berliner SC)
Mark SCHWARZER (Fulham FC)
Carl VALERI (Sassuolo)
Dario VIDOSIC (FC Nürnberg)
Luke WILKSHIRE (FK Dinamo Moscow)
* - ne bosta igrala

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.