Šport > Nogomet
20 ogledov

Calhanogla navijači obmetavali s plastičnimi kozarci

Hakan Calhanoglu, tekma Bayer Leverkusen : HSV, Reševalni pas/Twitter
Pred enim letom je Hakan Calhanoglu zapustil HSV in se priključil ekipi Bayer Leverkusen. Navijači hamburške ekipe pa Turku prestop do danes niso odpustili.

Turški nogometaš Hakan Calhanoglu slovi kot izjemen nogometni talent, ki je igral pomembno vlogo pri uvrstitvi Turčije na evropsko prvenstvo v Franciji prihodnje leto. 22-letnik pa se je kljub borbenim tekmam v majici svojega nekdanjega kluba HSV, hudo zameril navijačem Hamburžanov.

Calhanoglu je dve leti igral za HSV in se nato odločil za prestop v ekipo Bayer Leverkusen. Že pred prestopom je Turek eno sezono igral pri ekipi Karlsruher SC, kamor so ga posodili iz Hamburga. Med pogajanji z Leverkusnom pa se je Calhanoglu zaradi psihičnih težav že predčasno umaknil iz ekipe HSV, tega mu pa niso odpustili navijači hamburškega kluba.

Žvižgi, klici in kozarci

V nemški prvi ligi je sedaj Calhanoglu nastopil proti nekdanji ekipi. Trener Leverkusna ga je v tekmo poslal v 77. minuti, že poprej pa je Turek okusil jezo hamburških navijačev. Med ogrevanjem so ga razvneti navijači obmetavali s plastičnimi kozarci, vžigalniki in drugimi predmeti. Sodnik je moral zaradi tega kratko prekiniti tekmo in ga poslati na drugo stran igrišča.

Ko je Calhanoglu nato vstopil v tekmo, so navijači glasno žvižgali, vsakič ko se je Turek med tekmo dotaknil žogo so s tribune prihajali klici, med drugim so navijači od hamburške ekipe zahtevali, naj Turka "podrejo" in "izločijo iz tekme".

Po tekmi je Calhanoglja, ki ga je sovraštvo navijačev vidno prizadelo, objel kapetan hamburške ekipe Johan Djourou, a tudi pokazal nekoliko razumevanja za navijače: "Seveda navijači ne smejo metati s kozarci, ampak igralec se mi ne smili zaradi žvižgov. Nekdo nas je zapustil in to navijačem ni všeč. Tega tudi niso pozabila - saj to je izjemno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.