Šport > Nogomet
26 ogledov

Camp Nou prvič postal "Camp Mou"

Özil Cristiano Ronaldo Real Madrid Barcelona Reuters
Dan po zmagoslavju Reala Madrida na zadnjem ligaškem "El Clásicu" letošnje sezone vam prinašamo nekaj anekdot z velikega obračuna na Camp Nouu. Fernando Alonso je v Bahrajnu mrzlično iskal prenos, Andrés Iniesta pa je izgubil prvič po celi večnosti.

Francoski selektor pri nekdanjem klubu

Z balkonov Camp Noua je tekmo spremljal tudi francoski selektor Laurent Blanc, nekdanji nogometaš Blaugrane, nekoč tudi eden izmed kandidatov za naslednika Franka Rijkaarda na klopi katalonskega ponosa.

• Guardiola: "Čestitam Realu za zmago in naslov"
• Cristiano odločil Clásico in prvenstvo

Rekordni gol zabil Khedira

Vodilni gol Samija Khedire v prvem polčasu je bil rekordni 108. ligaški zadetek v letošnji sezoni, s čimer je Mourinhov Real Madrid podrl rekord, ki ga je od leta 1990 držala Realova generacija pod vodstvom velškega trenerja Johna Toshacka. Takrat je blestela famozna in doma vzgojena "Quinta del Buitre" (jastrebova kohorta, op. a.) z Emiliom Butragueñom, Manolom Sanchísom, Martínom Vázquezom, Míchelom in Miguelom Pardezo.

Camp Nou pokal po šivih

Spektakularna kulisa na največjem evropskem nogometnem stadionu je bila zagotovljena, saj se je na sedeže nagnetlo za letošnjo sezono rekordnih 99.252 gledalcev. Največ jih je do sobotnega večera videlo povratni pokalni obračun z Realom (95.486).

Iniesta končno premagan

Španski reprezentant Andrés Iniesta je izgubil prvič po 55 zaporednih ligaških tekmah, kar je absolutni španski rekord. "Don Andrés" je zadnjič izgubil davnega septembra leta 2010, ko je Barelono na začetku sezone doma šokiral takrat še sveži prvoligaš Hércules.

Camp Nou prvič postal "Camp Mou"

José Mourinho je le prišel do težko pričakovane prve zmage na Camp Nouu, potem ko kot trener Porta, Chelseaja, Interja in Reala ni slavil na desetih zaporednih gostovanjih.

Özil najboljši Cristianov prijatelj

Mesut Özil je v Barceloni postal najboljši asistent v karieri Cristiana Ronalda, saj je Portugalcu podal že za njegov 17. gol. Do sedaj je ta naziv držal Ryan Giggs (Manchester United/16). Ronaldo je zabil na zadnjih štirih od petih Clásicov, njegov zadetek, 42. ligaški, pa je nov rekord za eno sezono.

Alonso iskal prenos v Bahrajnu

Dirkač formule 1 Fernando Alonso, sicer navijač Reala, je pred začetkom tekme naTwitterju priznal, da mrzlično išče program, na katerem bi lahko spremljal veliki obračun večnih rivalov. Alonso se skupaj s preostalo karavano seveda nahaja v Bahrajnu, kot kaže pa je prenos kasneje le našel, saj je objavil še: "Pred nami je navdušujoč drugi polčas ...!!!" in "Čestitke Madridu. Zdaj zaželimo srečo obema za španski finale v Ligi prvakov!!!! Happy ...! Buona notte ..."

Alonso Bahrajn televizija El Clasico Real Madrid Barcelona hotel formula 1 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 2
  • Kunaver 14:42 22.april 2012.

    Navijači Seville pa so bili jezni na El Clasico:-)http://slo-kronika.si/svet/jezni-na-el-clasico-so-navijaci-seville-na-igrisce-zmetali-na-tisoce-teniskih-zogic-video/

  • puksicd 10:21 22.april 2012.

    Še ena lektorska (po Camp Nou) ... Real Madrid se sklanja tako: Real Madrid, Real Madrida, Real Madridu ... Za sklanjanje tujih imen obstaja pravilo, ki ga najdete v pravopisu.