Šport > Nogomet
22 ogledov

Capello angleški selektor?

Bo Fabio Capello sedel na klop angleške nogometne reprezentance? Žurnal24 main
Dan po "košarici" Portugalca Joseja Mourinha so angleški in italijanski mediji prepričani, da bo mesto selektorja angleške nogometne reprezentance prevzel Italijan Fabio Capello.

Italijanski mediji v torkovih izdajah pišejo, da bo Fabio Capello svojo trenersko kariero nadaljeval na Otoku, kjer bo prevzel vodenje angleške reprezentance. Potem ko je ponudbo zavrnil Jose Mourinho, naj bi 61-letnega Capella, ki je brez službe od konca lanske sezone, Angleška nogometna zveza FA še ta teden ustoličila kot selektorja, poroča italijanski športni dnevnik La Gazzetta dello Sport. V Timesu so zapisali, da bo predsednik angleške zveze Brian Barwick Capellu pogodbo ponudil šele, ko mu bo Italijan predstavil vizijo dela reprezentance. V omenjenem angleškem časniku še pišejo, da bi bilo dobro, če bi si za pomočnika izbral uglednega angleškega trenerja ali nekdanjega nogometaša, kot je denimo Alan Shearer.

Milan Daily je šel še korak dlje in napovedal, da si je Capello, nazadnje trener pri Real Madridu, s katerim je osvojil špansko krono, že izbral pomočnika. To naj bi bil Gianfranco Zola, ki bo strokovnjaku pomagal tudi pri jezikovnih ovirah, saj je sedem sezon nosil dres Chelseaja in odlično govori angleško. Pravzaprav se je že leta 2001 govorilo, da bi Capello lahko prevzel vodenje angleške reprezentance, a je FA nato izbrala Svena-Görana Erikssona.

Angleški nogometaši čakajo na novega selektorja, ki jim bo pomagal do uspehov. © AFP

 

Capello, nekdanji trener Milana, Rome in Juventusa (z vsemi je osvojil naslov prvaka), trenutno dela kot komentator na italijanski nacionalni televiziji. Ima sedem pokalnih lovorik in štiri osvojena državna prvenstva. Če pa bo postal angleški selektor, bo nadomestil Steva McLarna , ki je službo izgubil, potem ko se Angležem ni uspelo uvrstiti na evropsko prvenstvo 2008 v Avstriji in Švici. Fabio je že dan po porazu Angležev proti Hrvaški izrazil željo po sodelovanju z angleško zvezo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.