Šport > Nogomet
18 ogledov

Carlo za Cristiana: PSG izsiljuje Real, Villa v Tottenham

cristiano ronaldo EPA
Trenerja PSG Carla Ancelottija v petek čaka morda ključni sestanek s predsednikom Nasserjem Al-Khelaifijem, ki bi lahko zakoličil prihodnost Italijana v Parizu. Ancelottija že dalj časa povezujejo z odhodom k madridskemu Realu, od katerega naj bi v zameno za svojega trenerja Parižani zahtevali - Cristiana Ronalda! David Villa pred vrati Tottenhama.

Predsednik kluba Nasser Al-Khelaifi je že v ponedeljek razkril, da je zavrnil klic Reala, ki je prek direktorja Joséja Ángela Sáncheza želel navezati stik s Carlom Ancelottijem, čigar pogodba se je z uvrstitvijo v naslednjo sezono Lige prvakov avtomatično podaljšala do junija 2014. Ancelotti je v četrtek razkril, da se morajo pred njegovo dokončno odločitvijo razjasniti še nekatere reči.

"S klubom se še nisem pogovarjal. Za petek imamo sklican sestanek, potem pa bomo videli," je povedal za športni dnevnik L'Equipe. "Želim si nadaljevati, če bo možno nadaljevati. Ampak želim si razumeti, kaj se je zgodilo med sezono. Neke reči so se zgodile po našem porazu proti Stade Rennesu, potem pa še po porazu z Nico."

Mediji poročajo, da je bogati katarski lastnik Paris Saint-Germaina (PSG), šejk Tamim bin Hamad Al-Thani, decembra Ancelottiju zagrozil, da ga bo odpustil, potem ko je PSG kljub pregrešno dragim okrepitvam zasedal šele četrto mesto v francoski Ligue 1.

Real jezen lani, letos odgovoril PSG

"V bistvu si želim razumeti, če sem tukaj zaradi projekta ali le enega rezultata. To je vprašanje. Želim si vedeti, kaj se je zgodilo v letošnji sezoni in kaj se bo dogajalo v prihodnosti," je dodal Ancelotti, ki je med vikendom osvojil prvi naslov francoskega prvaka za klub iz francoske prestolnice po letu 1994.

Predsednik PSG Al-Khelaifi je že v ponedeljek dejal, da je realovcem povedal, naj spoštujejo ljudi, ki imajo s Parižani še veljavno pogodbo. Na pritiske Reala za prihod njihovega trenerja so se odzvali silovito – L'Equipe je že v sredo poročal, da je PSG kraljevemu klubu zabrusil, da Ancelottija spusti le v primeru, da jim dovolijo v zameno začeti pogajanja s Cristianom Ronaldom.

Za bogate lastnike naj denar ne bi bil problem, saj je šejk "težak" več kot milijardo evrov, za Ronalda pa bi bil pripravljen odšteti tudi rekordnih sto milijonov. Med obema kluboma obstajajo določene napetosti že od lanskega poletja, ko je PSG stegoval prste po Ronaldu in Gonzalu Higuaínu ter dobil jezen klic direktorja Reala Sáncheza, ki je tokrat, ko je v igri Ancelotti, dobil podoben odgovor.

Ronaldu ponujajo 18 milijonov na leto

Pri L'Equipu dodajajo, da je PSG pripravljen Ronalda spremeniti v drugega najbolje plačanega nogometaša na svetu, takoj za Kameruncem Samuelom Eto'ojem. Številke? 18 milijonov evrov neto letne plače, s katerimi bi pariški klub povsem potolkel Ronaldovo trenutno mezdo, ki ga uvršča daleč za največjimi zaslužkarji med nogometaši.

Portugalec se že dalj časa noče pogovarjati o morebitnem podaljšanju pogodbe, potem ko je že na začetku sezone izrazil svojo "žalost", čeprav je kasneje hitel zatrjevati, da ni povezana z denarjem. Realov predsednik Florentino Pérez je podaljšanje pogodbe svoje človeške kovnice denarja, ki se mu pogodba izteče čez dve sezoni, postavil za absolutno prioriteto, a ga Ronaldo pred klubskimi volitvami več kot očitno drži v šahu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.