Šport > Nogomet
23 ogledov

Carlos igralec in trener

Roberto Carlos EPA
Nesramno bogati Anži je odpustil trenerja Gadžija Gadžijeva, ki očitno ni izpolnil želja lastnika Sulejmana Kerimova. Do nadaljnega bosta ekipo vodila pomočnik Andrej Gordejev in brazilski veteran Roberto Carlos, ki bo do nadaljnjega v dvojni vlogi – kot trener in igralec.

Ruski bogataški nogometni klub Anži iz Mahačkale je odpustil trenerja Gadžija Gadžijeva, so v četrtek potrdili v klubskem vodstvu. Anži, katerega matična baza je sicer v prestolnici Dagestana, a nogometaši živijo in trenirajo v Moskvi ter se ob Kaspijsko jezero vozijo na domače tekme, je v lasti ruskega milijarderja Sulejmana Kerimova.

Anži je tako s kapitalom Kerimova pred sezono poskrbel za nekaj izjemno zvenečih okrepitev, med drugimi se je klubu za 21 milijonov evrov iz milanskega Interja pridružil kamerunski reprezentant Samuel Eto'o. V ekipi sta še ruski reprezentant Jurij Žirkov in brazilski veteran Roberto Carlos, ki je z Brazilijo leta 1994 osvojil naslov svetovnih prvakov.

Anži je trenutno na sedmem mestu ruskega prvenstva in za Zenitom iz Sankt Peterburga zaostaja za 11 točk.

Za zdaj še ni znano, kdo bo uradni naslednik Gadžijeva, a za naslednje tekme bosta ekipo družno pripravljala njegov dosedanji pomočnik Andrej Gordejev in brazilski veteran Roberto Carlos, ki bo tako v dvojni vlogi – kot trener in igralec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.