Šport > Nogomet
5 ogledov

Čarobna noč za Venezuelo

Giancarlo Maldonado je prvi zatresel brazilsko mrežo. Žurnal24 main
Nogometaši Brazilije, najuspešnejša reprezentanca sveta, so v prijateljski tekmi v ZDA z 2:0 sploh prvič v zgodovini klonili proti najskromnejši južnoameriški nogometni naciji Venezueli.

Med strelce sta se že v prvem polčasu vpisala Giancarlo Maldonado (6.minuta) in Ronald Vargas (44. minuta). To je dober obet za Venezuelo pred kvalifikacijami za svetovno prvenstvo 2010 v JAR. Pred tem je v 17 medsebojnih obračunih ravno toliko zmag vknjižila Brazilija. "Zavedamo se čarobnosti te noči. To je zgodovinska zmaga in zdaj moramo začeti verjeti, da znamo igrati nogomet in slediti sanjam," je dejal venezuelski selektor Cesar Farias.


Od enajsterice, ki je premagala Kanado, je proti Venezueli ostal le Robinho. © Reuters

 

Brazilski selektor Dunga je zamenjal celotno začetno enajsterico z izjemo Robinha , ki je dosegel zmagoviti gol v prijateljski tekmi proti Kanadi (3:2) minulo soboto. Brazilijo kvalifikacije za mundial 2010 čakajo že 14. junija proti Paragvaju, 17. junija pa še derbi proti Argentini. "Upam, da se bomo iz tega poraza česa naučili. Iz slabega moramo narediti dobro," je dejal Alexandre Pato , reprezentant Brazilije, ki je bila najbližje zadetku v 57. minuti, ko je Diego s "škarjicami" zadel vratnico.

Alves iz Seville k Barceloni
Pri vodstvu katalonskega nogometnega prvoligaša, Barceloni, nadaljujejo posezonsko čistko. Po pisanju lokalnih medijev naj bi se blaugrani že pridružil brazilski branilec Daniel Alves . Petindvajsetletnik, ki je branil barve Seville, naj bi z Barco podpisal petletno pogodbo, mediji pa vrednost prestopa ocenjujejo med 29 in 32 milijoni evrov.

To je še četrta okrepitev Barcelonine obrambe in druga ta teden, potem ko se je moštvu, ki je minulo sezono španskega prvenstva primera division končalo na tretjem mestu z 18 točkami za madridskim Realom, pridružil urugvajski branilec Martin Caceres . Za zdaj že nekdanjega nogometaša Villarreala, ki je v minuli sezoni kot posojen nogometaš igral v Huelvi, so Katalonci odšteli 16,5 milijona evrov.


Brazilec Daniel Alves je najnovejša okrepitev Barcelone. © AFP

 

Pred tem sta pogodbo z moštvom, ki ga bo vodil 37-letni nekdanji kapetan Barcelone Pep Guardiola , podpisala še Malijec Seydou Keita , ki je iz Seville prišel za 14 milijonov evrov, in Gerard Pique , ki ga je Manchester United v domovino spustil za pet milijonov evrov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.