Šport > Nogomet
30 ogledov

Čarovnik Cissé začaral Stamford Bridge

Cisse Chelsea Newcastle United Premier League Anglija liga prvenstvo EPA
Newcastle United in Tottenham sta z zmagama na sredinih tekmah Premier League še povišala pritisk nad tretjim Arsenalom, medtem ko so srake z zmago nad Chelseajem modre resno oddaljile od igranja v Ligi prvakov (2:0). Neverjetni Papiss Demba Cissé je zabil izjemen drugi gol na Stamford Bridgu.

Papiss Demba Cissé nadaljuje z neverjetnim strelskim nizom, z dvema goloma senegalskega napadalca pa je Newcastle United na trda tla spustil Chelsea in njegovemu trenerju Robertu Di Matteu po sanjski uvrstitvi v finale Lige prvakov zadal boleč poraz na domačem Stamford Bridgu. Prav bitka za Ligo prvakov bo do konca prvenstva še kako zanimiva, v najboljšem položaju pa sta po sredinih zmagah ravno Newcastle in Tottenham.

Cissé je proti Chelseaju zabil že svoj 12. in 13. gol na zadnjih 12 tekmah, potem ko se je srakam januarja pridružil iz nemške Bundeslige, varovanci Alan Pardewa pa so ohranili upe po neverjetnem in povsem nenadejanem igranju med evropsko elito. Od Lige prvakov jih po zmagi Tottenhama nad Bolton Wanderers loči le slabša gol razlika.

Izjemni Cissé je po vodilnem golu v prvem polčasu najboljše prihranil prav za konec, ko je z roba igrišča zabil spektakularen gol, ki bo še dolgo časa kraljeval na vseh kompilacijah vrhuncev iz Premier League. Senegalec je z volejem udaril žogo z zunanjim delom stopala, žoga pa je v visokem loku preletela vratarja Petra Čecha in končala v mreži.

Muamba: "Vsak dan sem močnejši"

Pred tekmo med Boltonom in Tottenhamom je navijače na stadionu Reebok pozdravil Fabrice Muamba. Vezist mlade angleške reprezentance okreva po zastoju srca, ki ga je doletel na marčevski tekmi pokala FA prav proti Tottenhamu, ob ovacijah gledalcev pa je stopil na zelenico v Boltonu in komaj zadrževal solze.

"Vsak dan sem močnejši in vesel sem, da sem nazaj. Navdušen sem bil nad podporo, ki sem jo dobil in pomaga mi vsak dan. Še vedno moram pregledati šest ali sedem škatel kartic, saj jih sploh še nicem utegnil odpreti," je dejal vedno nasmejani Muamba. "Želim si, da bi danes igral. Hvaležen sem, da lahko spet hodim, da lahko stvari spet počnem normalno."

Njegovim soigralcem ni uspelo splezati iz črne luknje izpada, saj jih je Tottenham po izenačenju v 50. minuti povsem povozil s tremi goli v devetih minutah. Za vodstvo Londončanov je že v prvem polčasu zadel Luka Modrić, izenačenje Nigela Rea-Cokerja pa je prebudilo najboljše v varovancih Harryja Redknappa, saj sta v razmaku le nekaj minut zadela Rafael van der Vaart in Emmanuel Adebayor.

Fulham Liverpool zavil v črno

Že v torek je Fulham zadal nov domači poraz Liverpoolu, ki mu v letošnji ligaški sezoni pred domačimi navijači ne gre prav nič po načrtih. Odločilni trenutek srečanja na kultnem Anfieldu se je zgodil že v peti minuti, ko je Martin Škrtel nesrečno zatresel lastno mrežo in poskrbel za vodstvo Fulhama. Kot se je kasneje izkazalo, je igralce Liverpoola pokopal ravno hiter zadetek, saj se do konca srečanja mreži nista več zatresli.

Angleška liga, prestavljene tekme 34. kola:

Liverpool : Fulham 0:1 (0:1)
Škrtel (5/a.g.)

Stoke City : Everton 1:1 (0:1)
Jerome (69); Crouch (44/a.g.)

Chelsea : Newcastle United 0:2 (0:1)
Cissé (19, 90)
Vučkića (Newcastle) ni bilo v ekipi.

Bolton Wanderers : Tottenham Hotspur 1:4 (0:1)
Reo-Coker (51); Modrić (37), Van der Vaart (60), Adebayor (62, 69)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.