Šport > Nogomet
25 ogledov

Carragher po 26 letih pri L'Poolu končuje kariero

Jamie Carragher Žurnal24 main
Dolgoletni član Liverpoola, angleški branilec Jamie Carragher, je v torek sporočil, da se bo po koncu sezone odpravil v zasluženi pokoj. Po več kot 700 nastopih za rdeče z Merseysida se je 35-letnik odločil, da nogometne čevlje obesi na klin.

"To bo moja zadnja sezona pri Liverpoolu in zadnja, v kateri nastopam kot profesionalni nogometaš," je v četrtek za uradno spletno stran kluba (Liverpoolfc.com) dejal Jamie Carragher. Nekdanji član angleške reprezentance se je petkratnim evropskim prvakom pridružil pri devetih letih, za prvo ekipo pa debitiral leta 1997 in do danes zbral že več kot 700 nastopov.

"To sem oznanil sedaj, ker ne želim, da bi morala trener ali klub odgovarjati na vprašanja o moji prihodnosti, ko pa sem se že odločil, kaj bom storil. Od zdaj do konca sezone bom povsem osredotočen na to, da igram kar najbolje ... Tako kot skozi celotno kariero," je nadaljeval Carragher.

Rojeni "Merseysider", ki že dolgo ni več standarni član postave Redsov, po številu nastopov za klub zaostaja le še za Ianom Callaghanom, v 17 letih na Anfieldu pa je razen angleškega ligaškega naslova osvojil praktično vse, kar se je dalo. Bil je ključni član ekipe, ki je leta 2005 v epskem finalu Lige prvakov premagala AC Milan.

Navdušuje tudi pri 35 letih

"V čast mi je bilo, da sem lahko zastopal ta velik klub tako dolgo, kot sem ga. Neizmerno sem ponosen, da mi je to uspelo, in hvaležen za vso podporo, ki sem jo dobival. Veliko je spominov, ki jih želim deliti, in veliko je ljudi, ki se jim želim zahvaliti, ampak zdaj ni čas za to," je nadaljeval Carragher.

Sicer zgolj kot menjava prvima branilcema Martinu Škrtelu in Danielu Aggerju je Carragher navdušil na zadnjih ligaških tekmah proti Arsenalu in Manchestru Cityju, kjer so bili Liverpoolčani obakrat blizu zmage.

Trener Brendan Rodgers je pohvalil svojega branilca in poudaril, da bo pred upokojitvijo igral še pomembno vlogo v bitki za evropska mesta v Premier League.

"Jamie je bil absolutno izjemen, odkar sem prišel v klub. Bil je pravi profesionalec na in ob igrišču, pokazal pa je nespremenljivo predanost našemu delu. Vem, da bo njegova predanost na igrišču ostala takšna, kot je bila skozi njegovo celotno kariero pri Liverpoolu," je enega svojih kapetanov pohvalil Rodgers.

"Jamie je vedno osredotočen na tisto, kar je najbolje za ekipo, rekel pa je, da si ne želi, da bi mu karkoli odvračalo pozornost, dokler moramo še zmagati na pomembnih tekmah. Ampak ko bo čas pravi, se bomo mi kot ekipa in klub poklonili možaku tako, kot si zasluži. Vem, da si bodo navijači želeli reči hvala nekomu, ki jim je tako odlično služil tako dolgo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.