Šport > Nogomet
17 ogledov

Carragher udaril po bivših: Niso na ravni prvakov

Suarez Gerrard Toure Crystal Palace Liverpool London Premier League Anglija liga EPA
Podobe s Selhurst Parka bodo še dolgo preganjale navijače Liverpoola – njihovo bolečino je utelešal neutolažljivi Luis Suárez, ki so mu z igrišča pomagali soigralci. Nekdanji branilec kluba Jamie Carragher ostro okrcal moštvo po zapravljenem vodstvu s 3:0.

Vse je potekalo po scenariju – Liverpool je tudi z zadetkom na novo okronanega najboljšega nogometaša leta Luisa Suáreza zanesljivo vodil s 3:0 pri Crystal Palaceu in začel (morda celo prepotentno) razmišljati o dodatnem izboljšanju razlike v golih, ki bi lahko odločila letošnji boj za naslov v Premier League.

Toda Urugvajec bo sezono, v kateri je dokončno prepričal spremljevalce otoškega nogometa o svoji nesporni kakovosti, očitno končal v solzah, ki jih je točil ob zadnjem sodnikovem žvižgu na Selhurst Parku, ko je bilo na semaforju neverjetnih 3:3.

Nasri "ljubi" Palace

Ena izmed najganljivejših podob zadnjih let je nemudoma obkrožila svet, medtem ko je Suárez nenadzorovano hlipal v objemu kapetana Stevena Gerrarda, ki je od njega podil kamere, v slačičnico pa ga je z dresom čez glavo pospremil Kolo Touré. Liverpoolu ni uspelo pritisniti na Manchester City, ki ima s tekmo manj zdaj odprto pot do naslova.

"Kakšna tekma, kakšna liga, tako zelo ljubim Crystal Palace v tem trenutku, zdaj je poteza na nas, da dokončamo delo," je nemudoma po zadnjem sodnikovem žvižgu tvitnil vezist Cityja Samir Nasri.

Rodgers: City ima zdaj ogromno prednost

"Mislim, da bo Manchester City zdaj zmagal na preostalih tekmah in osvojil naslov," je za Sky Sports po tekmi dejal trener Liverpoola Brendan Rodgers. "Nocoj smo potrebovali zmago, enostavno, da bi ohranili pritisk na Manchester Cityju. Pomembno za nas nocoj je bilo zmagati in tega nismo storili, tako da je to zdaj ogromna prednost za Manchester City. Zelo te razočara. Lahko analiziramo in gledamo ter najdemo veliko reči, ki so šle narobe, toda naša igra v napadu je bila izjemna. Da zabiješ tri gole ekipi, ki je tako dobro postavljena, je bilo fantastično, toda osvojiti le eno točko je ubijalski udarec."

Severnoirski strateg, ki je z Liverpoolom navduševal celotno sezono, že pa mu je zagotovil tudi težko pričakovano vrnitev v Ligo prvakov, je za končni remi obtožil slabo branjenje.

"Pod pritiskom moraš razmišljati jasno"

"Za nas je bila do zdaj to izjemna sezona. Za nas je 81 točk izvrsten dosežek. Jasno je, da smo zdaj razočarani, toda še enkrat bomo začeli. Zdaj nas čaka izvrstna tekma na Anfieldu (proti Newcastlu, op. a.), da zaključimo sezono, poskušali bomo pa še graditi in razvijati to, kar imamo," je še povedal Rodgers. 

gerrard Carragher liverpool carling cup | Avtor: Reuters Reuters
"Slačilnica je zelo tiha, ker smo v 75 minutah prikazali izjemno predstavo. Kakovost našega nogometa, prodornost in neizprosnost našega napada so bili 75 minut fantastični. Morda nas je zaneslo, da smo mislili, da lahko zabijemo več kot tri gole, a pomembno je bilo zmagati, toda tega nismo storili. Zelo smo razočarani zaradi načina, kako smo dobili tri gole. Tu nas je drago stalo zares slabo branjenje. Po vodstvu s 3:0 moraš bolje nadzirati tekmo. Pod pritiskom moraš razmišljati jasno. Toda v tistem norem nizu mi tega nismo storili in vemo, da moramo na tem področju delovati bolje. Šlo je za obvladanje situacije. Potrebuješ tisto mirnost in nadzor, da tekmo pripelješ h koncu, a nam ni uspelo." 

Carragher: Ta standard ni sprejemljiv

Še posebej ostro se je nekdanjega kluba lotil branilec Jamie Carragher, ki je kot analitik televizije Sky Sports čustveno dejal, da so si rdeči sami krivi, da bodo po vsej verjetnosti znova ostali brez naslova, na katerega čakajo že 24 let.

"Ne more ti biti hudo za Liverpool v tej situaciji, ker standard njihovega branjenja ni sprejemljiv," je dejal Carragher, ki se je pred letošnjo sezono po 508 nastopih v Premier League za klub z Anfielda preselil v studio otoške televizije.

"Ne smeš prejemati golov in pričakovati, da boš osvajal pokale"

"Dobivali so pohvale v zadnjih mesecih in tudi zasluženo, ker so bili za gledanje najbolj izjemna ekipa v Premier League, vse so nas navdušili, toda branjenje je bilo celo sezono njihova ahilova peta," je nadaljeval nekdanji angleški reprezentant.

"Tudi takrat, kadar so zmagovali, je bilo 4:3, 6:3, bilo je 3:2 in vedno smo imeli občutek, da bodo zaradi obrambe in prejetih golov še drago plačali. To je bila noč, ko so s tisto zadnjo vrsto in prejetimi goli drago plačali. Napadalci jih po navadi rešijo pri 3:2, (Daniel) Sturridge in Suárez sta jih skorajda spet, toda na tej ravni ne smeš prejemati golov in pričakovati, da boš osvajal pokale. Način, kako so zaključili tekmo, ni sprejemljiv, a o tem, da obrambni del te ekipe ni dovolj dober in ni na ravni prvakov Premier League, smo govorili že mesece."

Branilci ne razmišljajo kot branilci

Carragher se je še posebej lotil vratarja Simona Mignoleta ter obeh osrednjih branilcev Martina Škrtela in Mamadouja Sakhoja. Slovak sicer ni bil prvi izbor Rodgersa pred sezono, klub ga je poskušal tudi prodati, a je nato nasprotnik Slovenije v uspešnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2010 zabil številne pomembne zadetke, Sakho pa je iz prve postave kljub nekaj napakam držal priljubljenega Danca Daniela Aggerja.

"Prejmejo preveč golov. Zadnja vrsta in obrambni del te ekipe sta pokazala, da ne zdržita. To smo videli proti Norwichu. Preveč se 'povlečejo', Sakho in Škrtel ne pritiskata dovolj navzven. Sta dobra igralca, a nista vodji," je s svojo ostro analizo nadaljeval Carragher.

"Ko gledam te osrednje branilce, se mi zdijo vsi psihično šibki. Na težkih tekmah v gosteh moraš pritiskati navzven, steči ven, tvoj vratar pa tudi. Mislim, da ni dovolj komunikacije med osrednjimi branilci in še posebej vratarjem. Ne verjamem, da je Brendan Rodgers največji privrženec Daniela Aggerja, zato ga ne daje v postavo, toda Sakho in Škrtel sta v celi sezoni skupaj odigrala 17 tekem in le enkrat Liverpool ni dobil gola. Vedno prejmejo gole, kadar igrata skupaj, Sakho te naredi nervoznega. Liverpool se je dolgo reševal kljub prejemanju golov, toda prišli so do predzadnje tekme sezone in končno se jim je maščevalo. Ne verjamem, da je Brendan Rodgers neorganiziran obrambno, toda njegovi branilci ne razmišljajo kot branilci, to pa jih je znova stalo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.