Šport > Nogomet
10 ogledov

Čas je, da naslov roma v Ljubljano

Nik Omladič je že okusil slast igranja na večnem derbiju. (Foto: Dejan Mijović) Žurnal24 main
Mladi slovenski nogometni up in član Olimpije Nik Omladič je proti Kopru zabil svoj prvi gol v zeleo-belem dresu. "Upam, da se mi je zdaj odprlo," pravi 20-letnik.

Nik Omladič, ki je v Olimpijo v spomladanskem delu prvenstva prišel iz velenjskega Rudarja, velja za enega najbolj nadarjenih slovenskih nogometašev, svojo vrednost pa je potrdil na tekmi proti Kopru, ko je prvič zadel v zeleno-belem dresu.

"Vesel sem prvega zadetka za Olimpijo, ki sem ga čakal, odkar sem prišel v Ljubljano. Čutim, da je to zame neke vrste prelomnica in da se mi je zdaj odprlo," pravi Omladič, ki so se mu izpolnila pričakovanja ob prestopu iz Rudarja v Olimpijo, kamor je prispel poškodovan. Olimpija se je s 15. zmago v sezoni in četrto na zadnjih štirih tekmah utrdila na 3. mestu lestvice, ki vodi v Evropo. "Zadnje tri tekme so bile za nas zelo pomembne, za biti ali ne biti. Vse je še odprto, zadovoljni smo, da se nam nasmiha Evropa," pojasnjuje 20-letni igralec sredine igrišča in dodaja, da se jim je po slabem začetku v spomladanskem delu odprlo šele po zmagi nad Gorico s 5:0. "Ta zmaga je bila za nas ključnega pomena. Trde treninge smo s samozavestjo nadgradili z zmagami, kar zadeva naslov državnega prvaka, pa je že čas, da ta spet roma v Ljubljano, če ne prihodnjo sezono, pa vsaj čez dve leti na novem stadionu. Menim, da imamo že zdaj ekipo, ki je sposobna osvojiti naslov prvaka. Vse je odvisno od nas, pa tudi od sreče," še pravi nogometaš, čigar otroške sanje so zaigrati v Manchester Unitedu.

"Ne želim prehitevati stvari. Z Olimpijo želim najprej nekaj doseči, za naprej pa bomo videli, kaj bo," pogovor zaključuje Omladič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.