Šport > Nogomet
9 ogledov

Čas je za obračun z mafijo

Savo Milošević je razočaran nad stanjem v srbskem klubskem nogometu. Žurnal24 main
Savo Milošević, nogometaš z največ nastopi za reprezentanco Jugoslavije in Srbije in Črne Gore, srbskim medijem sporoča, da je napočil čas za obračun z nogometno mafijo.
 

Preberite še:

Ceca: Nisem del nogometne mafije

Džajić do 30 dni v priporu

Zaslišani predstavniki Crvene Zvezde

Savo Milošević , nekdanji nogometaš Partizana , Aston Ville , Zaragoze , Parme , Espanyola , Celte in Osasune , je skeptičen glede svojega povratka v Partizan. "Stanje v Srbiji okoli nogometa je takšno, da je potrebno trikrat razmisliti preden karkoli podpišeš," pravi Milošević, ki je pokomentiral zadnje sramotne dogodke, policijske aretacije, obtožbe o nameščanju tekem, goljufijah, …

 
 

Država se je ukvarjala z raznoraznimi mafijci, zato je logično, da je naposled na vrsto prišla še nogometna mafija.

Savo Milošević

 
"To je posledica vsega kar se je dogajalo in kar se v srbskem nogometu na žalost, še dogaja. Nisem presenečen, država se je ukvarjala z raznoraznimi mafijci, zato je logično, da je naposled na vrsto prišla še nogometna mafija, natančneje kriminal v nogometu. Vse družbene sfere so pod vplivom kriminala, tu nogomet ni nobena izjema," brez dlake na jeziku pripoveduje nogometaš, ki je na EP leta 2000 Sloveniji zabil dva zadetka in bil najzaslužnejši, da se je takratna Jugoslavija po zaostanku z 0:3 vrnila med žive in do konca srečanja iztržila točko.


Savo Milošević se ne strinja z načinom aretacije visokih nogometnih delavcev. © Action Images

 

Miloševič nadalje pravi, da je vse lahko dokazljivo, če so inšpektorji sledili privatizaciji klubov. "Jasno je, da želi država čim prej pomesti pred svojim pragom, da bi v najkrajšem možnem času prišli do evropskih standardov. To posledično sproži plaz pretresov, ljudje pa se sprašujejo, kako je to mogoče. Jaz jim odgovarjam, mogoče je," pravi Milošević. Nekdanji vodilni možje Crvene zvezde so v priporu, v medijih pa se omenja možnost, da naj bi se jim kmalu pridružili kolegi iz uprave Partizana .

 
 

Stanje v Srbiji okoli nogometa je takšno, da je potrebno trikrat razmisliti preden karkoli podpišeš.

Savo Milošević

 
"Ko govorimo o Džajiću, Cvetkoviću in Marinkoviću, mi gre v nos način, kako so jih prijeli. Kameram tam ni bilo mesto iz več razlogov. Dolga leta so lovili velike kriminalce, nikoli pa niso aretacije posneli s kamero. Mislim, da bi se moralo vse zgoditi po ustaljenem vrstnem redu. Najprej je potrebno dvigniti obtožnico, za kar je potreben sodni postopek. Če se dokaže, da je nekdo kriv, ga lahko šele takrat javnost in drugi razglasijo za kriminalca. Do takrat bi morali spoštovati zasebnost. Ne bi rad še enkrat ponavljal imena nekdanjih vodilnih v Crveni Zvezdi, njihovo delo in zasluge v nogometu. Veliko več je takih, ki si zaslužijo biti negativen zgled. To bi moralo biti jasno sporočilo države," še pravi Milošević, ki ne ve, kako se bo vse skupaj zaključilo, dogajanje pa bo pazljivo spremljal, saj pravi: "Od enajstega leta je nogomet moje življenje."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.