Šport > Nogomet
4 ogledov

Čas je za prvi gol

Žurnal24 main
Slovenija se je s Poljsko do zdaj pomerila trikrat, naši fantje pa še niso zatresli mreže. "Poljaki so na domačem igrišču zelo neugodni," meni nekdanji selektor Bojan Prašnikar.
 

V Wroclaw vseh dvajset fantov

Trening v Kidričevem sta brez težav prestala Mišo Brečko in Marko Šuler, ki sta bila v prejšnjih dneh nekoliko poškodovana. Oba bosta nared za sobotno tekmo. "Vesel sem, da sta oba zdržala. To pomeni, da bom v Wroclaw odpeljal vseh dvajset igralcev," je dejal selektor Matjaž Kek. Na Poljsko bo tako odšel tudi branilec Bojan Jokić, ki zaradi kartonov v soboto ne bo smel igrati.

Slovenija in Poljska sta se doslej pomerili trikrat. Vselej je šlo za prijateljski obračun. Prvič sta se reprezentanci pomerili davnega leta 1996, ko sta se v Lodzu razšli brez golov. Dve leti poznehje so Poljaki v Varšavi zmagali z 2:0 isti izid pa je bil tudi pred štirimi leti v Španiji . Pred desetimi leti je bil v Varšavi v kadru tudi kapetan Kekove vrste Anton Žlogar . Tekmo je začel na klopi, v 85. minuti pa je na igrišče stopil namesto Mirana Pavlina . "Tisto je bil moj reprezentančni krst. Poljska je bila že takrat dobra reprezentanca. Spomnim se, da smo tudi mi imeli svoje priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili," se spominja Žlogar, pred sobotnim obračunom - prvim v kvalifikacijah za SP 2010 - pa pravi: "Vzdušje na pripravah je odlično. Včeraj smo analizirali tekmo s Hrvaško, zdaj sledijo intenzivne priprave na Poljake. Dobro treniramo in res si vsi želimo dobrega rezultata v Varšavi." Žlogar je zadovoljen, da je v ekipi spet Robi Koren , čigar kakovost ni bila nikdar sporna, o prvih tekmecih pa pravi: "Močni so, igrajo agresivno, bili so na zadnjem svetovnem in evropskem prvenstvu. Ampak ne smemo preveč razmišljati o njih. Moramo se obremenjevati samo sami s seboj." Tekma s Hrvati je bila pravi kažipot. "Priigrali smo si kar nekaj priložnosti in zabili tudi dva zadetka. Dobre stvari moramo ponoviti, slabe odpraviti. Časa je še dovolj," je še dejal kapetan, ki je za Slovenijo igral 32-krat.


Slovenski reprezentanti se želijo s Poljske vrniti vsaj s točko. © Gregor Katič

 

"Slabši so v obrambi"
Tako trdi nekdanji selektor Bojan Prašnikar , ki je Slovenijo proti Poljakom vodil pred štirimi leti v Španiji . "Takrat smo bili enakovredni tekmeci. Poljaki so pač zabili tista dva gola, sicer pa je bila igra dokaj izenačena." O prvi preizkušnji slovenskih fantov v novem kvalifikacijskem ciklusu pa pravi: "Poljaki so na domačem igrišču zelo neugodni. So izkušeni, nenazadnje so igrali tudi na zadnjem evropskem prvenstvu. Niso doživeli velikih sprememb in naše fante zagotovo čaka zahtevna naloga." Vseeno pa Slovenci niso brez možnosti. "Že na Euru se je pokazalo, da so Poljaki napadalno usmerjeni, v zadnji vrsti pa imajo težave. Največ so jih imeli pri obeh osrednjih branilcih in to bi lahko bila naša priložnost," je še zaključil trener nemškega prvoligaša iz Cottbusa .

 

Preberite še

Šuler: S Poljaki po tleh
Portret: Leo Beenhakker
Koren: Ni več nesoglasij

Poljski trener Leo Beenhakker je zaradi nediscpline po porazu na prijateljski tekmi z Ukrajino s seznama črtal prvega vratarja Arturja Boruča , branilca Dariusza Dudko in igralca sredine igrišča Radoslava Majewskega . V napadu bo imel glavno vlogo izkušeni Ebi Smolarek , v sredini bodo igro nosili Lewandowski , Morawski in Blaszczykowski , v obrambi pa bo glavni Marcin Zewlakow .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.