Šport > Nogomet
16 ogledov

Cas zavrnil pritožbo Málage: Rayo v Evropo

borussia malaga EPA
Mednarodno arbitražno razsodišče za šport (Cas) je v torek zavrnilo pritožbo španskega prvoligaša Málage, ki tako eno sezono ne bo smel nastopati v evropskih pokalih. Španijo bo v Evropski ligi zastopal Rayo Vallecano, če bo seveda uspel rešiti lastne finančne težave.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je ob uvajanju finančnega "fair playa" začela strožje postopati s klubi, ki zapravijo več kot zaslužijo. Málago je najprej suspendirala za dve leti, ker je klub po milijonskih prestopih v režiji njihovih katarskih lastnikov dolgoval večje vsote različnim klubom in španski davkariji.

Prvotno kazen so kasneje znižali na eno leto, potem ko je klub do roka 31. marca malce izboljšal nastalo situacijo in se pritožil pri Mednarodnem arbitražnem razsodišču za šport (Cas), kjer je zahteval celo izbris Uefine kazni. Z razsodišča so v torek sporočili, da so zavrnili pritožbo, zaradi katere bo moralo lani šesto moštvo španske lige plačati tudi 300.000 evrov prvotne kazni, ostala pa bo tudi brez nastopa v Evropski ligi. 

Pri Málagi sicer tudi po odločitvi razsodišča vztrajajo, da so delovali povsem v skladu z Uefinimi pravili finančnega "fair playa", in da si zaslužijo nastopati v Evropi.

Najprej Rayo, če ne bo šlo pa Sevilla

"Španska nogometna zveza (RFEF) je znotraj določil Uefe, 14. maja 2013, potrdila, da je odobrila prijavo Málage za Uefino licenco," so zapisali na spletni strani andaluzijskega kluba (www.malagacf.com).

Mesto v Evropi bo zdaj zavzel madridski prvoligaš Rayo Vallecano, osmi na lestvici pravkar končane sezone La Lige, a morajo tudi oni najprej rešiti lastne finančne težave. Če jim to ne bo uspelo, bo vozovnico za Evropsko ligo dobila Sevilla, ki je v predhodniku tekmovanja (pokal Uefa) slavila v letih 2006 in 2007.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.