Šport > Nogomet
22 ogledov

Casillas dolgoval državi: takoj plačal 2 milijona

Real Madrid- Osasuna Clement Ancelotti delegat Herrerin trenerja Reuters
Barcelonski dnevnik La Vanguardia je v ponedeljek poročal, da je kapetan Real Madrida Iker Casillas plačal dva milijona evrov, ki jih je dolgoval španski davčni službi.

Dacarji po poročanju La Vanguardie preiskujejo še enega člana madridskega Reala, baskovskega vezista Xabija Alonsa, poleg njega pa tudi napadalca Atlético Madrida Davida Villo. Kapetan belega baleta Iker Casillas naj bi že poravnal dva milijona evrov dolga.

Davčne nepravilnosti nogometašev so v medijih priljubljene vse od odmevnega procesa proti zvezdniku Barcelone Lionelu Messiju, ki bo moral plačati kar 35 milijonov evrov, da bo "imel mir pred davkarijo", je že v nedeljo poročala La Vanguardia.

Drugačna razlaga pravil

Casillas, Alonso in Villa so se v pravkar končani preiskavi znašli zaradi domnevnih nepravilnosti pri plačilu davkov. Casillas je prek svojih predstavnikov že zatrdil, da je poravnal tako osebne dolgove kot dolgove svojega podjetja Ikerka.

Viri znotraj preiskave so za dnevnik dejali, da je šlo za nekaj razhajanj pri "razlaganju pravil", a da ni bilo težav pri doseganju dogovora. Casillas naj v nasprotju z Messijem in njegovim očetom Jorgejem ne bi imel namena pretentati države, zaradi česar njegovega dolga niso obravnavali kot prekršek, prav tako pa proti njemu niso vložili obtožnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.